V Železarni Štore – Valji prišlo do izlitja taline … DOPOLNJENO

05. 04. 2018 21:20

Okoli 20. ure je v obratu stare Železarne Štore – Valji prišlo do izlitja taline. Gasilci in policisti izvajajo preventivno evakuacijo okoliških prebivalcev, razmere so trenutno pod nadzorom, so sporočili iz Regijskega centra za obveščanje Celje.

Vse prizadete obveščajo, naj dosledno upoštevajo navodila gasilcev in policistov na kraju ter naj se v nobenem primeru ne približujejo mestu dogodka in naj ostanejo v stanovanjih z zaprtimi okni.

Gasilci zaradi izlitja taline izvajajo preventivno evakuacijo prebivalcev v okolici obrata stare Železarne Štore – Valji.

Kot je za RTV SLO v oddaji Odmevi komentiral Boris Žnidarko, vodja intervencije poklicne gasilske enote Celje, so najprej na varno spravili vse zaposlene, potem pa so se skupaj z vodstvom podjetja odločili za nadaljnje ukrepe. Eden od teh je, da preventivno evakuirajo prebivalce v radiju med 300 do 500 metri od dogodka, saj bi lahko v primeru stika večjih količin vode in taline prišlo do reakcije.

Evakuirali so prebivalce 13 hiš in enega bloka, ki pa se bodo, glede na to, da do reakcije ni prišlo in da so razmere za zdaj pod nadzorom, na domove lahko vrnili najkasneje v petek zjutraj, če že ne nocoj, je za RTV SLO dodal Žnidarko.

Velja opozorilo, da naj vsi prebivalci dosledno upoštevajo navodila gasilcev in policistov na kraju ter naj se v nobenem primeru ne približujejo mestu izlitja.

 

 

 

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 0,794 seconds.