December, 2017

sob02dec18:00Osvoboditev Skopja, projekcija filmaKINO METROPOL

Več

Podrobnosti

sobota, 2.12. 2017 –ob 18.00 KINO METROPOL , ob 21.00 PLESNI FORUM CELJE

RADE ŠERBEDŽIJA V CELJU

ob 18.00- Kino Metropol : Osvoboditev Skopja, projekcija filma

ob 21.00 – Plesni forum Celje: KONCERT

Kino Metropol in Plesni forum Celje vabita na druženje z vrhunskim, mednarodno priznanim igralcem Radetom Šerbedžijo, ki se bo v Celju v enem večeru predstavil kar dvakrat:

Rade Šerbedžija je film Osvoboditev Skopja posnel po dramski predlogi Dušana Jovanovića, ki je z režiserjem sodeloval tudi pri pisanju scenarija za film. V središču Jovanovićeve drama je ljubezenska zgodba med Makedonko in nemškim častnikom med drugo svetovno vojno. »To je prvi film, ki ga režiram, hkrati pa v njem tudi igram,« je izjavil igralec, ki mu veliko pomeni, da pri projektu sodelujeta sin Danilo in hči Lucija. Prvi kot so režiser in producent filma, druga kot igralka.

-ob 21.00- PLESNI FORUM CELJEkoncert

RADE ŠERBEDŽIJA, JURE IVANUŠIČ, ZAPADNI KOLODVOR BAND

RADE je nedvomno ena največjih igralskih osebnosti v prostoru bivše Jugoslavije, ki s svojo nadarjenostjo in izjemno igralsko tehniko vse od začetka svoje kariere navdušuje režiserje in kritike ter gledališko, filmsko in televizijsko občinstvo. Za svoje igralske stvaritve je prejel številne prestižne nagrade, njegova sijajna igra pa je vzbudila zanimanje tudi med tujimi režiserji in tako se je na velikem platnu že večkrat znašel v družbi svetovno znanih igralskih imen.

Kultnemu hrvaškemu filmskemu in gledališkemu igralcu Radetu Šerbedžiji je letos članstvo ponudila ameriška Akademija filmskih umetnosti. Člani prestižne organizacije se lahko udeležujejo pri izbiri nominirancev in nato odločanja o dobitnikih oskarjev. 

ŠERBEDŽIJI se bo pridružil dolgoletni prijatelj, uveljavljeni slovenski igralec in glasbenik JURE IVANUŠIČ in band ZAPADNI KOLODVOR v sestavi  ANTUN STAŠIĆ – violina, MARJAN KRAJNA – harmonika, BRANKO BOGUNOVIĆ  – kitara.

Več: Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, kud@t-1.si, www.plesniforum-kud.si

info: 031 674751 ali 031 413 409

Cena vstopnic za koncert: 30 EUR

Več: Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, kud@t-1.si, www.plesniforum-kud.si

info: 031 413 409

Čas

(Sobota) 18:00

Lokacija

Mestni kino Metropol

Stanetova ulica 15, Celje

X
92 queries in 0,439 seconds.