Močno neurje na različnih koncih Celjskega (dopolnjeno), hlodi na občana, pobegle krave

14. 05. 2018 19:36

Ob 13.01 so v Laški vasi, občina Štore, gasilci PGD Štore in Prožinska vas lovili pobegle krave. Krave so ulovili in jih zadržali do prihoda kmeta, ki jih je odpeljal nazaj v hlev. Eno kravo je dežurni veterinar usmrtil zaradi padca in poškodb.

gneca_celje_maj_2018Ob 14.55 je Celje zajelo neurje z močnimi padavinami. Poplavilo je več kleti in garaže stanovanjskih, večstanovanjskih hiš in blokov. Meteorna voda je zaradi zamašenih jaškov ogrožala več stanovanjskih objektov, trgovino in prostore sejmišča. Meteorna voda je poplavila prostore srednje šole na Kosovelovi ulici v Celju. Poplavljen je bil podvoz na Kersnikovi ulici in na Teharski cesti pri pošti, kjer je osebno vozilo ostalo ujeto v vodi. Na železniški postaji v Celju je poplavilo podhod in dvigala med peroni. Posredovali so gasilci PGD Babno, Celje-Gaberje, Ostrožno, Škofja vas, Teharje, Trnovlje, Zagrad-Pečovnik in PGE Celje.

Ob 15.15 je na Kosovelovi ulici v Celju voda zalila strojnico dvigala v objektu in povzročila izlitje hidravličnega olja. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so izčrpali vodo, prečrpali izlito olje v posode in postavili pivnike.

Ob 15.53 je v Založah, občina Polzela, zaradi močnega naliva voda zalila garažo v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Polzela in vodo izčrpali.

Ob 16.23 je širše območje občine Slovenske Konjice zajelo močno deževje. Gasilci PGD Slovenske Konjice, Tepanje, Žiče, Zreče in PIGD Konus Slovenske Konjice so črpali meteorno vodo iz več stanovanjskih hiš, stanovanjskih blokov, policijske postaje, trgovine, gostišča in podjetja. V Bezini je bala sena zajezila potok Bezinščica in je voda ogrožala bližnje hiše. Gasilci PGD Slovenske Konjice so balo odstranili iz potoka.

Ob 16.35 so se v Kolovratu, občina Ljubno, med rezanjem drv na občana zrušili hlodi. Kljub hitri pomoči gasilcev PGD Nazarje in Ljubno ter reševalcev NMP Mozirje je oseba umrla na kraju dogodka. Gasilci so s tehničnim posegom izvlekli truplo pokojnega izpod hlodov in ga predali pogrebni službi. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 17.02 se je v Bezini, občina Slovenske Konjice, zaradi močnega deževja sprožil zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so plaz prekrili z zaščitno folijo.

Ob 18.31 je na Aškerčevi ulici v Žalcu voda ob neurju tekla skozi ostrešje v objekt. Posredovali so gasilci PGD Žalec, ki so pokrili ostrešje in preprečili vdor večje količine vode.

Ob 19.56 so v Badovinčevi ulici v Laškem gasilci PGD Laško črpali vodo iz jaška dvigala v stanovanjskem bloku.

Ob 20.37 je na Rimski cesti v Laškem ostala ujeta oseba v dvigalu stanovanjskega bloka. Posredovali so gasilci PGD Laško in osebo rešili iz dvigala.

*naslovna fotografija: PGD Sl. Konjice in Ana Tavčarmagnifico-celje-polsi-klik

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 0,643 seconds.