Celjske plesalke na Poljskem do naslova evropskih prvakinj


Plesalci celjskega Plesnega vala so zadnji konec tedna v poljskem mestu Walbrzych sodelovali na evropskem prvenstvu mednarodne organizacije IDO v hip hopu, kjer so posegli po samem vrhu.

Na prvenstvo je kot del slovenske reprezentance odpotovalo 24 plesalk in plesalcev Plesnega vala, ki pridno trenirajo pod vodstvom Tjaše Leban.

plesni_val_poljska_junij_2017_fierceV starostnih kategorijah otroci, mladinci in člani so nanizali vrsto odličnih rezultatov, najbolj odmeven pa je rezultat članske skupine Connexion, ki si je priplesala naslov evropskih prvakinj, katere plesalka je tudi trenerka Tjaša Leban. Številni se jih gotovo spomnite tudi kot plesalke na tekmah šentjurskega Tajfuna oz. laškega Zlatoroga. V njihovi zasedbi so poleg mentorice nastopile: Valentina Zajtl, Leja Mesec, Patricija Kumer, Zala Verdel, Manca Langus in Larisa Tanšek.

V članski kategoriji hip hop duo sta Tjaša Leban in Larisa Tanšek osvojili odlično 7. mesto. V mladinski konkurenci sta Lana Apotekar in Sara Jezernik osvojili 10. mesto. Med več kot 100 solo članicami si je Larisa priplesala 7. mesto in Tjaša 17. mesto. Svoj mednarodni krst je doživela otroška skupina Candy Hop, ki je na plesišču pustila svoje srčke in osvojila 13. mesto.

Sezone pa za tekmovalce še zdaleč ni konec, saj jih od 24. do 30. junija čaka državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesnih v ljubljanskem Tivoliju. plesni_val_poljska_junij_2017_rumene

Rezultati EP:

1. mesto – Connexion – Hip Hop skupina člani

7. mesto – Tjaša Leban & Larisa Tanšek – Hip Hop duo člani

7. mesto – Larisa Tanšek – Hip Hop solo članice

10. mesto – Lana Apotekar & Sara Jezernik – Hip Hop duo mladinci

  1. 13. mesto – Candyhop – Hip Hop skupina otrociplesni_val_poljska_junij_2017_candy_hop

    14. mesto – Fierce – Hip Hop skupina mladinci

    17. mesto – Tjaša Leban – Hip Hop solo članice

    18. mesto – Nika Roš & Maja Selič – Hip Hop duo mladinci

    23. mesto – Nika Cehnar & Hana Firer – Hip Hop duo mladinci

    25. mesto – Lana Apotekar – Hip Hop solo mladinke

    37. mesto – Zala Plevnik & Kaja Lajh – Hip Hop duo otroci

    42. mesto – Maj Zimšek – Hip Hop solo člani

    46. mesto – Neli Lu Jakop & Anja Aristovnik – Hip Hop duo otroci

    54. mesto – Maj Zimšek – Hip Hop solo člani Battle

maraton-drzavnosti