GCC jazz projekt pred Mestnim kinom Metropol (foto, video)


DSC07039Petkov večer v Celju je bil v znamenju jazza. Ploščad pred Mestnim kinom Metropol se je tako napolnila z množico poslušalcev, ki so se udeležili še zadnjega koncerta v sklopu Džjezz do it!.

Tudi v letošnji sezoni so na oder pod platanami pred Mesnim kinom Metropol povabili mlade in energične jazziste, združene v skupini GCC jazz projekt. Fantje so s preigravanjem komadov ustvarili svojevrsten večer, ki je na ulice privabil množico obiskovalcev.

DSC07032

Ni bilo mize, ki ne bi bila zasedena. Med tem ko so nekateri zavoljo glasbe stali, so drugi svoja mesta zasedali tudi na betonskih stopnicah ob robu odra. Skorajda ni bilo osebe, ki tekom koncerta ne bi vsaj malo poplesavala, si prepevala poznan komad, nazdravljala in z aplavzi pozdravljala nastopajoče.

DSC07074Ko sem se tako sprehodila med obiskovalci, sem opazila raznovrstnost publike – glasba nedvomno med sabo združuje različne generacije in nič drugače ni tudi pri jazzu. Za nameček so se proti koncu koncerta opogumili tudi mladi pari in navdušeno poplesavali pred odrom.

Koncert, čeravno za mnoge prekratek, je nedvomno popestril petkov večer v Celju. Energični soli, tako na inštrumentih kot na vokalu, so med publiko znova in znova poželi bučne aplavze.

Za lažjo predstavo si lahko ogledate spodnji video, ki v parih minutah povzema koncert, hkrati pa vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=664]

Kristina Strašek

Na Polovicka.si imamo na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filme v kinu Metropol: Bog, le kaj smo zagrešili, Grad v Italiji, Razredni sovražnik in Fantovska leta. Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol