Koncert, ki ga je nujno doživeti: Goran Bojčevski feat. Vlatko Stefanovski na Starem gradu Celje – vstopnice pol ceneje


Na Stari grad Celje v drugi polovici julija prihaja Goran Bojčevski s projektom Classical meets Balkan Nuevo, ki ga bo izvedel skupaj z Vlatkom Stefanovskim.

Na Starem gradu Celje se torej v petek, 20. julija ob 20.30 uri obeta še en spektakularen glasbeni dogodek.

bojcevski-stefanovski2Goran Bojčevski. Magister klarineta in skladatelj. Umetnik, ki stoji na največjih odrih, njegova dela izvajajo po vsej Evropi. Utemeljitelj glasbenega sloga Balkan Nuevo. Dobitnik bronastega grba za posebne dosežke Mestne občine Celje za leto 2018.

Vlatko Stefanovski. Eden največjih kitaristov sveta. Ustanovitelj kultne skupine Leb i sol. Igral z največjimi imeni – predvsem pa so imena, ki so igrala z njim, postala velika.

Skupaj se združujeta 20.7. ob 20.30 na Celjskem gradu v edinstvenem projektu When Classical meets Balkan Nuevo. Z njima bodo oder barvali še solisti Tomaž Marčič, Jan Sever, Dejan Gregorič in Gregor Horvat ter godalni kvintet – Domen Lorenz, Ana Mezgec, Luka Dukarić, Urša Kržič in Jošt Lampret.

Kot o projektu pravi Bojčevski: »Je stičišče različnih glasbenih poti, po katerih umetnik hodi na svoji glasbeni poti in ki se nepričakovano prepletajo v sozvočju. Je klasična glasba, obarvana z etno ritmi, ki segajo od valčka do tanga in kompleksnih 20/8 ritmov. Je združevanje nezdružljivega. Je Balkan Nuevo«.

Vsekakor dogodek, ki ga je nujno doživeti in ga tudi večkrat podoživeti.

Cena vstopnice: 18 EUR v predprodaji in 20 EUR na dan koncerta. Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na TIC Celje, Glavni trg 17, 03 42 87 936, [email protected]. V ceno vstopnice je vključen tudi avtobusni prevoz iz stare avtobusne postaje (pri železniški postaji Celje). Odhod prvega avtobusa ob 19.00. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu.

POSEBNO OBVESTILO O PROMETNEM REŽIMU V ČASU  KONCERTA

V času koncerta bo od 19.00 naprej Cesta na grad zaprta za vsa vozila. Dostop na prizorišče je možen z brezplačnim avtobusom, ki vozi iz stare avtobusne postaje (pri železniški postaji Celje). Prvi odhod avtobusa: 19.00.  Prevoz je vključen v ceno vstopnice za koncert. Stari grad je na dan koncerta od 18.00 ure zaprt za vse obiskovalce. Dostop je omogočen le obiskovalcem dogodka z vstopnico, predvidoma eno uro pred pričetkom. Vse obiskovalce prosimo, da za prevoz na Stari grad uporabljajo avtobus, taxi ali se vzpnejo peš po urejeni Pelikanovi poti.

S CELJE.INFO DO 50 % CENEJŠE VSTOPNICE ZA KONCERT GORAN BOJČEVSKI feat. VLATKO STEFANOVSKI: CLASSICAL MEETS BALKAN NUEVO NA STAREM GRADU

Na Celje.info našim zvestim bralcem in članom Polovicka.si ponujamo 20 cenejših vstopnic za koncert Goran Bojčevski – Classical meets Balkan Nuevo, feat. Vlatko Stefanovski na Starem gradu Celje, ki bo na sporedu 20. julija 2018 ob 20.30 uri.

Vstopnice naročite tukaj:

bojcevski-stefanovski-klik