Kulturni maraton na I. gimnaziji Celje (foto in video)


kulturni_maraton_1V sredo, 11. februarja, je na I. gimnaziji Celje potekal že tradicionalni kulturni maraton, ki ga vrsto let organizirajo v dneh okoli slovenskega kulturnega praznika. Kar 18 dogodkov in delavnic je zaznamovalo letošnje pestro in zanimivo dogajanje, ki se je pričelo že ob 8. uri zjutraj in je trajalo do zgodnjih popoldanskih ur. Dogodek smo tudi mi obiskali in si ogledali nekaj dogodkov in delavnic, na šolskem hodniku pa je bilo mogoče srečati samega Franceta Prešerna.

Na letošnjem kulturnem maratonu, ki potekal pod okriljem KD Anton Aškerc, je po besedah koordinatorke dogodkov in delavnic Juane Robida, prof., aktivno sodelovalo okoli 200 dijakov, ki so skupaj s svojimi mentorji pripravili pester izbor različnih kulturnih dogodkov. Poleg odličnih koncertov različnih glasbenih žanrov (od komorne glasbe, nastopa Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju, pa vse do jazzovske zasedbe FreeFlight in »grooverskega« Nejca Praznika s skupino), so dijaki lahko sodelovali v fotografski delavnici, delavnici photosop trikov, računalniškem oblikovanju risank in računalniške animacije ter različnih plesnih delavnicah (delavnica hip hopa, sodobnega plesa in zadnje čase zelo priljubljenega swinga).

Koncerti, poslikave, plesne in številne delavnice so zaznamovali letošnji kulturni maraton.
Koncerti, poslikave, plesne in številne delavnice so zaznamovali letošnji kulturni maraton.

V kletnih prostorih je potekala poslikava šolskega hodnika in postavitev razstave, na tradicionalnem Fedrovanju, ki je potekalo v šolski knjižnici, pa so se predstavili mladi literati, ki so izdali tudi literarni list Fedra. Po odličnih kritikah predlanskega avtorskega filma Misija slovenika, je letos sledilo nadaljevanje – Misija slovenika 2: Pazi bomba. Ekipa Evropske vasi je obiskovalce popeljala po Grčiji, klasiki so se predstavili s Plavtovim delom Dvojčka.

Prvotni namen Kulturnega maratona na I. gimnaziji Celje je seveda obeležitev slovenskega kulturnega praznika, poleg tega pa dijaki dobijo priložnost, da pokažejo, kakšne nadarjenosti in spodobnosti imajo. Dogodek je seveda odlično sprejet tako med dijaki kot učitelji na I. gimnaziji Celje, z zanimanjem pa so si jih ogledali tudi zunanji obiskovalci. Slednje so tudi letos dijakinje in dijaki gimnazije prijazno sprejeli in jim ustrežljivo pokazali oz. predlagali, kateri dogodki so se v različnih učilnicah in ostalih šolskih prostorih odvijali.

kulturni_maraton_3

Tudi tokrat smo pred kamero povabili koordinatorko dogodkov in delavnic Juano Robido, prof., ki nam je zaupala podrobnosti letošnjega Kulturnega maratona. Njeni izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku. V galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke z dogodkov in delavnic.

[simpleviewer width=100% height=700 id=769]

v/t/f: eH

 

S CELJE.INFO NA KONCERT TANJE ŽAGAR V ŽALEC POL CENEJE

Našim zvestim obiskovalcem in članom pa na Polovička.si ponovno ekskluzivno ponujamo 18 pol cenejših vstopnic za koncert Tanje Žagar v Žalcu, glede na ceno vstopnice na dan dogodka.

Pol cenejše vstopnice naročite tukaj:

polsi-zagar-2015-klik