Novačanova gledališka srečanja: predstava Gospod poslanec (foto, video)


Photo12V petek, 24.10. je v Trnovljah potekalo že XXII. Novačanovo gledališko srečanje, na vrsti pa je bila predstava Gospod poslanec (Udar po kurje). Odlični igralci so nas tudi tokrat s seboj odnesli v večer poln smeha in zabave.

Predstave, ki jih KUD “Zarja” Trnovlje prireja že od leta 1993 so namenjene v spomin  slovenskemu pisatelju, pesniku, dramatiku in predvojnemu politiku Antonu Novačanu. Gre za tekmovanje 5-6 gledaliških skupin, med katerimi pa ena od njih dobi tudi naziv najboljše predstave po oceni občinstva. Ta večer nas je zabavalo Kulturno društvo gledališča Velenje.

Photo23

 Igra v režiji Kajetana Čopa, ki jo je v originalu napisal Branislav Nušić, za nas pa jo je priredila Alice Čop, govori o trgovcu Janezu Novaku, ki želi postati poslanec.

Photo41 Na poti mu stoji Valentin Svoboda, ki kandidira na strani opozicije, poleg vsega tega pa ima močno željo, da bi se poročil z Janezovo hčerko Danico. Po vseh njegovih trudih in nekaj ponesrečenih govorih pa volivci vseeno izberejo Valentina. Vse skupaj pa je postavljeno v svet kokoši in petelinov.

“V naši predstavi smo na oder postavili bojevite, bahave peteline in vročekrvne petelinčke,” sta v gledališkem programu zapisala Kajetan in Alice, “Zmešane kure, kure brez glave naperušene kokoši in cendrave piščnace, ki se vsi po vrsti šopirijo. Upajmo pa, da bo v bodoče jajce pametnejše od kure.”

 

Na koncu predstave pa so podelili tudi nagrado za igralca večera, ki jo je tričlanska žirija podelila igralcu Petru Iršiču, ki nas je zabaval kot Janez Novak.

Photo60

Menimo, da je predstava odlično prikazalo slovensko politiko tudi na humoren način in bi nam vsem morala odpreti oči. Ker pa gledališka srečanja še trajajo, vas vabimo na ogled še kakšne predstave, če ste ljubitelj gledališče. Za vse, ki pa ste to predstavo zamudili, vas vabimo na ogled foto galerije in video posnetkov.

[simpleviewer width=100% height=700 id=691]

polsi-novacanova-posamicne-klik