Novoletni koncert Celjskega godalnega orkestra (foto, video)


Pretekli četrtek je v Narodnem domu Celje potekal novoletni koncert Celjskega godalnega orkestra, katerega dirigentsko paličico drži Nenad Firšt. Kot solist se je letos predstavil Marko Zupan na violini.

Celjski godalni orkester
Celjski godalni orkester

Narodni dom so napolnili kar dvakrat, saj so koncertni repertoar preigravali tako za kupce abonmaja, kot za preostale. Poslušalci so lahko prisluhnili sedemim skladbam, med katerimi so bile  na primer Valček Rada Simonitija, Koračnico iz operete Baron Trenk (Srećko Albini), Intermezzo iz operete Tisoč in ena noč (J. Strauss ml.), Gambrinus polko (Rudolf Bial) in druge.

dirigentKoncert je imel tudi svoj odmor, tekom katerega so se obiskovalci lahko med seboj podružili in nazdravili prihajajočemu novemu letu s kozarcom penine. Več kot očitna navdušenost je bila opazna ne samo preko komentarjev “To je bilo zares mogočno”, ampak tudi preko bučnih aplavzov, ki so jih člani celjskega godalnega orkestra prejeli po vsaki izvedeni pesmi.

Naslendnjemu koncertu bodo Celjani lahko prisluhnili 18. marca 2014, ko bodo pod dirigentskim vodstvom Nenada Firšta izvedli Concerto Metis Rolanda Dyensa in Serenado za godala v E-duru, op. 22 Antonina Dvoraka. Kot solist se bo predstavil kitarist Nejc Kuhar.

Vabljeni k ogledu spodnje fotogalerije in videa s koncerta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=493]

K. S.

plesni_tecaj_po_izbiri