Zmaga ljubezni: pevci Glasbene šole Celje uprizorili Mozartovo opero


Učenci pevskega oddelka Glasbene šole Celje so pripravili dve predstavi opere Bastien in Bastienne W. A. Mozarta.

Z dvema predstavama komične opere Bastien in Bastienne W. A. Mozarta so učenci pevskega oddelka Glasbene šole Celje in dijaki pevskega oddelka umetniške gimnazije, glasbena smer, ki jo izvajata I. gimnazija v Celju in Glasbena šola Celje, predstavili svoje delo v okviru pouka komorne igre na osnovni in srednji stopnji.

V vlogah pastirice Bastienne, pastirja Bastiena, čarovnika Colasa, lepe kraljične in kavalirjev so nastopili Urša Lojen, Matic Dokler, Matic Zakonjšek, Gašper Rataj, Tilen Naraks in Miha Bantan. Ob klavirju jih je spremljala Nataša Lazić.

Vsi pevci izpopolnjujejo svoje pevsko znanje na Glasbeni šoli Celje v razredu prof. Davorja Mikulića, ki je pobudnik in mentor celotnega projekta: “Izjemno sem srečen in ponosen. Uspelo nam je narediti kvalitetno, zanimivo, dinamično in operno predstavo, polno humorja.

Vsi udeleženci projekta smo bogatejši za eno novo, veliko izkušnjo, ki nam bo navdih za nadaljnjo raziskovanje in izpopolnjevanje najlepšega med instrumenti, človeškega glasu. Večmesečno delo, veliko odrekanja in veliko prostega časa, ki smo ga vložili v projekt, so popolnoma poplačani: sreča na obrazih nastopajočih in zadovoljstvo občinstva v polni dvorani naše Glasbene šole Celje.”

Celoten projekt je zaživel zahvaljujoč sodelovanju Glasbene šole Celje, I. gimnazije v Celju in Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Spodaj si oglejte nekaj fotoutrinkov:

kolaz-gsc1

kolaz-gsc2

sola-voznje-polsi-klik