Premiera predstave Jagababa v Celjskem mladinskem centru (foto, video)


V sredo zvečer je v dvorani Celjskega mladinskega centra potekala premiera Zajčeve mojstrovine Jagababa. Skozi temačno pot med življenjem in smrtjo so obiskovalce popeljali nadebudni dijaki Gimnazije Celje – Center.

Uprizoritev je delo dijakov zbranih v dramski skupini GCC Središče, režijsko taktirko pa vihti prvošolec Aljaž Primožič. Profesorica Jasmina Temnik Kerš in igralec Kristian Koželj sta kot mentorja projekt vzela pod svoje okrilje. Ob tem harmoničnem sodelovanju je nastala uprizoritev enega najzanimivejših dramskih besedil sodobne slovenske dramatike. 

Mladi gledališčniki so nas popeljali v prostor med življenjem in smrtjo

jagababa-7Izjemna drama Daneta Zajca nas posrka v prostor med življenjem in smrtjo, med dogajanjem in fantazmo, med prividom in resničnostjo pesniške besede. Gre za tekst o prehodu v prostor, kjer so na videz trdne zakonitosti tukajšnjosti razveljavljene.

Drama je postavljena ob domačo kopo, ki jo na kvatrno nedeljo varuje oglar Gregor. Ob čarobni noči se mu v mislih začnejo prikazovati čudaške prikazni in duhovi pokojnih oglarjev, vse to pa povezuje zlohotni smeh provokativne Jagebabe, ki skozi predstavo vzdržuje intimno vzdušje. Komu bo na koncu pripadla vroča kopa? Smrti?

Skozi predsmrtno ekstazo posameznika, ki ga še zadnjič prežemajo njegove življenjske strasti, vse mračno in vse prijetno, so nas spretno popeljali dijaki Gimnazije Celje – Center. Imajo izjemen potencial in pristni občutek za igro, ki gledalca popelje v surealen svet tornada čustev, spominov in čiste ekstaze. 

Mladi gledališčniki vabijo tudi na ponovitev, ki bo v torek, 4. 4., ob 19h v Celjskem mladinskem centru. Do takrat pa si lahko za pokušino ogledate spodnji video posnetek in fotogalerijo.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”519″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]hokej-polsi-klik