SLG Celje v novo sezono vstopa z bogatim repertoarjem (video)


Prihajajo vedno toplejši dnevi, kar pomeni, da se končuje tudi letošnja gledališka sezona. SLG Celje pa v sezono 2017/18 vstopa še bolj odločno kot prej in za svoje obiskovalce pripravlja 6 raznovrstnih in kvalitetnih gledaliških predstav.

Repertoar sezone 2017/18

SLG Celje je predstavil program za sezono 2017/18.
SLG Celje je predstavil program za sezono 2017/18.

SLG Celje bo sezono 2017/18 začelo septembra na Malem odru z dramo Ljubi moj (Little Gem) avtorice Elaine Murphy in režiserja Andreja Jusa, v tem mesecu bo na Velikem odru tudi krstna izvedba politične igre, slovenske dramske novitete Pesmi živih mrtvecev avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča, ki bo nastala v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj.

Prva slovenska uprizoritev songkomedije Moški brlog (Männerhort) avtorja Kristofa Magnussona v režiji Sandyja Lopičića bo doživela premiero v začetku decembra 2017, februarja 2018 bo premierno uprizorjena drama nemškega sodobnega dramatika Mariusa von Mayenburga Mučenik (Märtyrer) v režiji Borisa Kobala, zadnja premiera v sezoni pa bo maja 2018, in sicer uprizoritev romana v verzih Jevgenij Onjegin (Евгений Онегин) Aleksandra Sergejeviča Puškina v režiji Yulie Roschine in odrski priredbi Nebojše Pop-Tasića.

SLG Celje svojim abonentom za dodatek podarja tudi koncert fada in tanga v izvedbi Mascare Quarteta in izbirno predstavo gostujočih gledališč v SLG Celje. Naj omenimo, da bo SLG Celje sezono 2017/18 obogatil še s 27. festivalom Dnevi komedije, ki bo potekal marca 2018. 

Ne spreglejte predvpisa abonmajev, ki bo potekal med 1. in 30. junijem 2017, saj vam SLG v tem času ponuja 10 % popust. Od 4. do 12. septembra 2017 pa bo potekal še jesenski vpis abonmajev

SLG Celje bo tudi v prihajajoči sezoni poskrbel za najmlajše

Kot vsa leta do sedaj, bo tudi v sezoni 2017/18 SLG Celje pripravil bogat program za otroke, saj bo na voljo dopoldanski in popoldanski Abonmajček. Gostili bodo tri igrane predstave – Živalske novice v koprodukciji Gledališča Koper in SNG Nova Gorica, Loli, Boli in svet, poln čudes Gledališča Koper in Jakec in breskev velikanka v izvedbi SLG Celje – in dve lutkovni predstavi  – Bi se gnetli na tej metli? Lutkovnega gledališča Ljubljana in Janko in Metka Lutkovnega gledališča Maribor.

Že septembra pa bodo za otroke premierno uprizorili predstavo Erazem in potepuh (Rasmus på Luffen) ene najpomembnejših in najpopularnejših avtoric mladinske literature dvajsetega stoletja Astrid Lindgren v režiji Ajde Valcl.

Za SLG Celje je ena najuspešnejših sezon

SLG Celje se lahko pohvali z izjemno uspešno preteklo sezono.
SLG Celje se lahko pohvali z izjemno uspešno preteklo sezono.

Ne moremo mimo tega, da ne bi omenili še izjemne sezone, ki mineva za SLG Celje. Prejeli so kar šest nagrad, med njimi tudi najprestižnejše gledališke nagrade: zlato piko za uprizoritev Sneguljčica, Liza Marija Grašič Borštnikovo nagrado za mlado igralko za vlogi Rose Bernd v uprizoritvi Rose Bernd in Henriete v uprizoritvi Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk.

Pia Zemljič Borštnikovo nagrado za igro za vlogi Filaminte v uprizoritvi Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk in Gospe Flamm v uprizoritvi Rose Bernd.

Avtorski projekt Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk v režiji Jerneja Lorencija veliko nagrado Festivala Borštnikovo srečanje za najboljšo uprizoritev.

Uprizoritev Rose Bernd v režiji Mateje Koležnik nagrado Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije za najboljšo uprizoritev sezone 2015/16.

Igor Vuk Torbica pa je postal žlahtni režiser Dnevov komedije 2017 za režijo komedije Branislava Nušića Žalujoča družina v koprodukciji SLG Celje in PG Kranj. 

SLG Celje si bo tudi v prihodnje prizadeval za kvaliteten program gledaliških predstav, zato nikar ne spreglejte dogajanja v prihodnji sezoni. Več o tem nam je zaupala tudi mag. Tina Kosi, upravnica in umetniški vodja SLG Celje.

Ne zamudite pa seveda tudi spektakularnega zaključka gledališke sezone z največjo ljubezensko zgodbo vseh časov, ki bo 9. junija odigrana na Starem gradu Celje. Vse o tem preberite tukaj

ortenija-polsi-klik