Z branjem do zvezd: Vlado Kreslin ob zaključku bralne značke za odrasle (foto, video)


Pretekli petek je v Linhartovi dvorani Osrednje knjižnice Celje potekal zaključek bralne značke za odrasle “Z branjem do zvezd”. Kot gost večera  je bil vsem dobro poznani in priljubljeni slovenski kantavtor Vlado Kreslin. 

Z branjem do zvezd je program za odrasle, ki vzpodbuja ljubitelje knjig h kakovostnemu in čim pogostejšemu skupnemu branju. Že peto leto zapored so tako skupaj brali, med sabo izmenjevali vtise in na koncu osvojili Celjsko bralno značko. Za osvojitev le-te je dovolj, da posamezniki s seznama literature, ki je tokrat zajemal 40 knjig, izberejo pet knjižnih del, jih preberejo in po želji svoje misli in občutke zapišejo v knjižno kazalko.

bralna-znacka_3

Začetek bralne značke je zaznamoval literarni večer z najbolj plodovitim slovenskim avtorjem Ivanom Sivcem ter slikarjem Jožetom Barachinijem. Slednja sta sta februarja zbranim predstavila sklop petih knjig o znamenitih celjskih grofih (povezava do članka: klik!).

Na zaključnem srečanju so s Kreslinom peli vsi

bralna-znacka_41Na letošnjem zaključku je za odlično vzdušje na veselje mnogih poskrbel slovenski kantavtor Vlado Kreslin. Njegove skladbe prepevajo različne generacije, sporočilnost njegovih besedil se dotakne marsikatere duše. Čeravno ga vsi poznajo kot odličnega glasbenika in tekstopisca, marsikdo ne ve, da je tekom svojega življenja izdal tudi pesniške zbirke. Vriskanje in Jok, Venci, Pojezije in druge so prevzele ne samo naša ampak tudi tuja srca – njegove pesniške zbirke se namreč prodajajo tudi v Ameriki. 

Večer v družbi Vlada Kreslina je bil tako poln odlične glasbe, poezije in ne nazadnje zabavnih anekdot. Na humoren način je prebiral svoja dela, z obiskovalci delil prigode, ki jih je doživel tekom let ter na koncu iz njih ustvaril zborček, ki mu je ubrano pomagal prepevati pesmi. Slednje sodelovanje lahko slišite v priloženem video posnetku. 

 

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije. Fotko, dve ali celoten album lahko po novem na Celje.info tudi naročite – v digitalni obliki ali na papirju. Če pri tem potrebujete pomoč, nam pišite na [email protected]

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”470″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Kristina Strašek

oh-teater-vojnik-polsi-klik