Zaključek Novačanovih gledaliških srečanj 2016 – slavila Živalska farma (foto, video)


Naziv "Igralec večera" je osvojil Urban Pajk za vlogo Stvarnika.
Naziv “Igralec večera” je osvojil Urban Pajk za vlogo Stvarnika.

Včeraj zvečer so se v Gledališču Zarja Celje zaključila XXIV. Novačanova gledališka srečanja, ki so nas v zadnjih dveh mesecih razvajala z izjemnimi gledališkimi predstavami.

“Zarjani” so obiskovalce ob tej priložnosti razvajali s premiero Božanske komedije, razglasili pa so tudi zmagovalno predstavo letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj; obiskovalce je najbolj prepričala satira Živalska farma.

Gledališče Zarja Celje premierno uprizorilo Božansko komedijo

Igralci Gledališča Zarja Celje so pred razglasitvijo letošnje zmagovalne predstave obiskovalce zabavali s klasično Božansko komedijo, zgodbo o nastanku sveta izpod peresa sodobnega ruskega avtorja, ki se je pisanja vsem poznane biblijske zgodbe o Adamu in Evi lotil na čisto svoj, poseben in hkrati humoren način. Prav tako so jo uprizorili tudi “Zarjani” in brez doma navdušili, o čemer je pričal tudi izjemen obisk, saj je Gledališče Zarja Celje pokalo po šivih, obiskovalce pa je tudi Božanska komedija izjemno zabavala. Utrinke s predstave si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. 

Tudi tokrat so – še zadnjič na letošnjih Novačanovih gledaliških srečanjih – razglasili igralca večera. Laskavi naziv si je izboril Urban Pajk za vlogo Stvarnika, ki mora ves čas ohranjati ravnovesje na Zemlji, kar pa pogosto ni lahko.

Božanska komedija je navdušila obiskovalce.
Božanska komedija je navdušila obiskovalce.

Zmagovalna predstava Novačanovih gledaliških srečanj 2016 je Živalska farma

Sledila je razglasitev zmagovalne predstave XXIV. Novačanovih gledaliških srečanj po izboru občinstva. Ob tej priložnosti je občinstvo nagovoril Uroš Rošer, predsednik Gledališča Zarja Celje, ki je izrazil zadovoljstvo ob obisku letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj. Pozitivno so bili presenečeni tudi nad povprečno oceno letošnjih tekmovalnih predstav, ki so jih obiskovalci v povprečju ocenili s 4,26, kar priča o izjemno kvalitetnem in atraktivnem izboru tekmovalnih predstav.

Uroš Rošes in Luka Marcen.
Uroš Rošer in Luka Marcen.

Za konec je razglasil še zmagovalno tekmovalno predstavo XXIV. Novačanovih gledaliških srečanj. Občinstvo je brezkompromisno najbolj navdušila satira Živalska farma v izvedbi Gledališča Hiše kulture Celje. Nagrado je prevzel Luka Marcen, režiser Živalske farme, ki je zadovoljno ugotovil, da gledališče kot medij lahko prevzame občinstvo in ga pripravi h kritičnemu razmisleku o svetu. 

Gledališču Hiše kulture Celje in Gledališču Zarja Celje ob tej priložnosti čestitamo tudi mi, vas pa vabimo k ogledu fotogalerije z zaključka XXIV. Novačanovih gledaliških srečanj.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”456″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Tina Ožvald