Koliko dijaki poznajo generala Rudolfa Maistra?

06. 12. 2017 05:00

Na I. gimnaziji v Celju je pred časom potekal kviz o generalu Rudolfu Maistru. Sodelovalo je šest slovenskih gimnazij: Gimnazija Poljane, Gimnazija Kranj, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Prva gimnazija Maribor, Gimnazija Ptuj in I. gimnazija v Celju.

Prvo mesto je pripadlo Gimnaziji Ptuj.

kviz_maister_2017_03_800pikKviz je postal tradicionalen in ga vsako leto na državni praznik, na dan Rudolfa Maistra, organizira ena izmed gimnazij. V letošnjem letu je organizacijo prevzela I. gimnazija v Celju v sodelovanju z Društvom generala Maistra Celje.

Po prihodu ekip na I. gimnazijo so si tekmovalci z mentorji ogledali Pokrajinski muzej Celje in staro mestno jedro. Po končanem ogledu je sledil kratek kulturni program.

Pred začetkom kviza sta goste, mentorje, profesorje in dijake nagovorila ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc in predsednik Društva generala Maistra Celje profesor Uroš Arnuš.

Tekmovalci so pokazali odlično poznavanje življenja in delovanja enega najpomembnejših Slovencev 20. stoletja, v preteklosti žal večkrat pozabljenega. Tudi danes ugotavljamo, da je ta veliki rodoljub, ki je odločilno pripomogel k ohranitvi slovenske severne meje, v javnosti premalo poznan. S prireditvami, kot je kviz med mladimi, krepimo domoljubje, narodno zavest in sporočilnost generala Rudolfa Maistra.

Po zaključku kviza je predsednik Društva generala Maistra Celje Uroš Arnuš tekmovalcem in mentorjem podelil priznanja in spominska darila.

Dijaki so dosegli naslednje uvrstitve:

zmagovalci1. Gimnazija Ptuj
2. I. gimnazija v Celju
3. Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik
4. Gimnazija Kranj
5. Gimnazija Poljane
6. Prva gimnazija Maribor

Pred slovesom so se mentorji dogovorili, da bo kviz leta 2018 gostila Gimnazija Kranj.

 

 

S. P., Foto: J. P. Z.

werner-ce-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 0,867 seconds.