Tušev vzpon na Celjsko kočo 2018 privabil več kot 2.000 udeležencev (foto)


Današnjega že 19. tradicionalnega Tuševega vzpona na Celjsko kočo se je udeležilo preko 2.000 udeležencev, skupno pa so na priljubljenem rekreacijsko-družabnem dogodku vsa ta leta našteli že preko 30.000 športnih navdušencev vseh generacij.

absolutni-zmagovalci-v-moski-kategorijiMed letošnjimi udeleženimi kolesarji so zabeležili odlične rezultate, saj je absolutni zmagovalec vzpona, Gregor Tekavec, KK Tuš TEAM, na cilj prišel v 17 minutah in 15 sekundah.

Prireditev je letos postregla tudi z družbeno-odgovorno noto Zavoda Vozim, pod sloganom “#MislimVarno in VOZIM s SRCEM” ozaveščala o varnosti kolesarjev ter opozarjala voznike o varnem prehitevanju kolesarjev z 1,5 metrov razdalje. 

Tisti najbolj drzni so se na pot podali tudi z legendarnim Pony kolesom in tako tekmovali v letošnji novi kategoriji vzpona.

V enem od najbolj priljubljenih rekreacijsko-družabnih dogodkov na Celjskem je danes preko 2.000 udeležencev premagalo sedem kilometrski vzpon in 440 metrov nadmorske višine. Kolesarji so se pomerili v vožnji na čas, brez meritve časa ali pa v novi kategoriji vzponu s Pony kolesom.

Absolutni zmagovalec vzpona je postal Gregor Tekavec, KK Tuš TEAM. Na Celjsko kočo je prispel s časom 17 minut in 15 sekund.

absolutne-zmagovalke-v-zenski-kategorijiMed ženskami je s časom 21 minut zmagala Šimenc Laura, BK Umag.

Najhitrejši voznik Pony-ja pa je postal Primož Jurak, ŠD 2SIMPL. Na cilj je prišel v času 23 minut in 21 sekund.

Prvi trije najboljši v posamezni kategoriji so prejeli bogate praktične, absolutni zmagovalci pa tudi denarne nagrade.

Razširjenost dogodka med družinami, ki se do Celjske koče odpravijo peš, je tudi letos postregla z najmlajšim udeležencem, ki je bil star le 6 mesecev, je prejel svojo prvo nagrado za sodelovanje na dogodku, prav tako pa je nagrado prejel najstarejši 87-letni udeleženec ter najštevilčnejša kar sedemčlanska družina.

poskocniNa vrhu Celjske koče je bilo poskrbljeno za pogostitev in zabavo vseh udeležencev, kjer jih je zabavala glasbena skupina Poskončni muzikanti.

Ta izjemen športno – rekreativni in zabavni dogodek, ki vsako leto privabi veliko navdušenih športnikov in rekreativcev ter družin, je tako letos poskrbel za dve odlično sprejeti novosti – osveščanje o varnosti kolesarjev v cestnem prometu ter novo tekmovalno kategorijo – vzpon s Pony kolesom.

Rezultati kolesarskega vzpona:

Absolutno moški

  1. Gregor Tekavec, KK Tuš TEAM: 0:17:15
  2. Marko Plank, BikeRepublic: 0:17:21
  3. Primož Porenta, BAMBI: 0:17:43

Absolutno ženske

  1. Laura Šimenc, BK Umag: 0:21:00
  2. Erika Jesenko, BTC City Ljubljana: Izvir Vipava: 0:21:27
  3. Maja Škrlj, Izvir Vipava, 0:22:03

A.M., foto: TUŠ (galerija slik) in Poskočni muzikantje FB

sok-odklop-klik