Dirka po Sloveniji 2017- 3. etapa od Celja do Rogle (foto, video)


Slovenski in tuji kolesarji se ta vikend mudijo na kolesarski dirki po Sloveniji. Obiskali so tudi naše kraje. Trejo, predzadnjo etapo so začeli v knežjem mestu. Okoli pol enajste so se v spremstvu navijačev podali na zahtevno pot proti Rogli.

dirkaposloveniji-2Kolesarji so se okoli 10 ure začeli zbirati na Krekovem trgu. Vsi današnji tekmovalci so se podpisali na tablo in se predstavili obiskovalcem.

Pol ure kasneje so se ob številčnem spremstvu podali na zahtevno pot – najprej proti Žalcu, nato pa proti Štoram, Šentjurju, Vojniku, Vitanju, Zrečam, Oplotnici in Slovenskim Konjicam.

Na startu jih je pozdravil tudi župan mestne občine Celje, Bojan Šrot, ki je dejal, da tokrat kolesarji začenjajo tekmo v najlepšem mestu v Slovenji. 

Knežje mesto je v soboto dihalo z kolesarji, mnogi so jih prišli pozdraviti na Krekov trg. Navijači pa niso manjkali tudi na drugih lokacijah. Na družabnih omrežjih dirko še vedno lahko spremljate pod oznako fight for green.

dirkaposloveniji-3

 

 

Zmagovalci vsake trase dobijo pokal, prejeli so že medveda, zmaja, tokrat pa zmagovalca časa simbol dravinjske doline – kovinski ključ. Vodilni kolesar je po novem Rafal Majka, na drugem mestu je dirko končal Giovanni Visconti, tretji pa je bil Jack Haig. Prvi Slovenec je končal na petem mestu in sicer Tadej Pogačar. Ostale rezultate si lahko ogledate tukaj.

O dogajanju smo posneli kar nekaj fotografij in video insertov. V videu lahko prisluhnite, kaj je župan Bojan Šrot povedal o dirki in Celju.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”557″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Evelin Brodnik

maraton-drzavnosti