31. mednarodni plavalni miting za pokal Celja: neptunovci s 50 medaljami


V soboto in nedeljo je Plavalni klub Neptun  na celjskem bazenu Golovec gostil že 31. mednarodni plavalni miting . Skupaj je nastopilo 560 plavalcev iz 22 slovenskih in štirih hrvaških klubov. Barve Neptuna so predstavljali plavalci vseh štirih ekip pod vodstvom trenerjev Martina Karlina, Franca Božička, Roberta Kekca in Mateja Čretnika. V obeh dneh so skupno osvojili 50 medalj: 19 zlatih, 13, srebrnih in 18 bronastih.

V soboto so plavalci 1. ekipe zaključili prvi del zimske sezone z dobrim plavanjem: kopica medalj in osebnih rekordov je odlično izhodišče za nadaljevanje zimske sezone, ki se bo zaključila z državnim prvenstvom koncu januarja.

Medalisti:
Anemari Košak – 1. mesto na 50, 100 in 200 m prosto ter 50 m hrbtno ter skupna zmagovalka sobotnega dela v seštevku 3 rezultatov;
Hana Firšt – 2. mesto na 50 in 100 m prsno in 100 m mešano;
Zala Bornšek – 1. mesto na 50 m prosto in 2. mesto na 100 in 200 m prosto ter 100 m mešano;
Taja Gerčer – 1. mesto na 200 m delfin ter 2. mesto na 100 in 200 m hrbtno;
Katja Petrič – 3. mesto na 100 m prosto;
Saška Podpečan – 2. mesto na 50 in 100 m delfin ter 3. mesto na 200 m prosto;
Aja Emma Wesenschegg – 2. mesto na 100 in 200 m prosto;
Nuša Brodej – 3. mesto na 200 m prosto in 50 m delfin;
Drgajner – 3. mesto na 100 m prosto;
Rok Jan Gerčer – 1. mesto 50 m delfin in 3. mesto na 100 m delfin.
Posebej velja omeniti Gašperja Freceta, ki je za zaključek plavalne poti z osebnim rekordom zmagal na 50 m prosto. 

V 2. ekipi sta v soboto blestela Iza Vodenik in Luka Cvikl. Iza je za klub priplavala kar tri zlata odličja, in sicer v disciplinah 50 m delfin, 100 m delfin in 100 m mešano, v disciplini 50 m prsno pa je zasedla odlično 3. mesto. Luka  je na 100 m delfin zasedel 1. in 3. mesto na 100 m mešano in 50 m delfin. Ostali udeleženci 2. ekipe so bili še: Enej Vovk Šulgaj, Amadej Zagožen, Oskar Pirc Kolar in Nika Hliš, ki so na domači tekmi izboljšali svoje osebne rekorde.

V nedeljo so barve Neptuna zastopali plavalci 2., 3., in 4. ekipe

Drugo ekipo so z odličnimi nastopi in osebnimi rekordi zastopali Jan Vodenik, Lena Bornšek, Ajda Brenčič in Maks Jereb. Maks Jereb je osvojil 3. mesto na 50 m prosto.

Tretja ekipa je tokrat nastopila v celotni postavi, tekmovali so Filip Bratina, Jakob Brodej, Jakob Fidler, Sebastjan Jug, Nik Kočevar, Arne Kovačič, Gašper Pevec, Tim Podergajs Siussi, Domen Vihernik, Staša Jezovšek Špiljar, Laura Knez, Špela Oblak, Izabela Pakiž Rumpf, Tia Perc, Živa Perc, Iza Slivnikar Ocvirk in Maja Špegelj. Vsi našteti plavalci so pokazali odlično formo, saj so odplavali odlične tekme in tako izboljšali kopico osebnih rekordov. Plavalci, ki so po svojih nastopih najbolj izstopali, so večkratni dobitniki medalj in ti so:

Sebastjan Jug – 2 zlati, 1 srebrna in 1 bronasta medalja,
Izabela Pakiž Rumpf – 3 zlate medalje,
Gašper Pevec – 1 zlata in 2 bronasti medalji,
Staša Jezovšek Špiljar – 1 srebrna in 1 bronasta medalja,
Laura Knez – 1 zlata in 1 bronasta medalja.

neptun_plavalni_pokal_2016_bČetrto ekipo so z borbenimi nastopi in s kopico osebnih rekordov uspešno zastopali: Nika Alagić, Elina Bratina, Hanna Naya Hušič, Gaja Plevnik Ivanuša, Zala Valek, Miha Čujež, Vid Čujež, Teo Jezovšek Špiljar, Jakob Lesjak, Danilo Obačkič, Julijan Pevec, Metod Recko, Vid Recko, Anže Špegelj, Aljoša Vihernik in Tian Zupanič.

Na tekmovanju so s svojimi krstnimi nastopi uspešno zaključili tudi člani selekcije plavalne šole Neptunček: Melanie Bezenšek, Najah Bezgovšek, Eva Cvibošek, Vita Vrbič, Ažbe Blatnik, Jon Kočevar, Gašper Krajinovič, Kevin Milinčič, Nik Perc in Tim Vasle.

Za zaključek je vzdušje in navijanje na tribuni dvignil nastop prve štafete NC. Štafeta je osvojila 2. mesto v postavi: Maks Jereb, Jan Vodenik, Staša Jezovšek Špiljar, Izabela Pakiž Rumpf, Laura Knez, Zala Bornšek, Tim Podergajs Siussi in Sebastjan Jug.

polovicka-splosni-728x90