Borut Mačkovšek v Celju do 2020


Slovenski reprezentant Borut Mačkovšek je podaljšal zvestobo Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško. V Knežjem mestu ostaja do leta 2020.

35-letni Borut Mačkovšek, ki je pred leti že dvakrat nosil dres RK Celje Pivovarna Laško, tretjič pa se je za prihod nazaj dogovoril pred začetkom prejšnje sezone, se je tokrat s klubom dogovoril za podpis nove pogodbe, ki ga s celjskim klubom veže vse do leta 2020.

Borut se je v Celje Pivovarno Laško, kot kadet iz Izole, preselil s petnajstimi leti, kmalu po prihodu pa dobil tudi priložnost v članski ekipi. To je bilo najprej med leti 2011 in 2013, ko se je prvič podal na tuje in nato ob koncu sezone 2013/14, ko se ni najbolje znašel v Hannovru, po selitvi v Minsk pa je ta klub propadel in mu je Celje ponudilo priložnost za ponoven zagon. Ta ga je takrat pripeljal do pogodbe z Montpellierjem, kjer je nastopal v sezoni (2014/15) in v polovici naslednje, ko se je preselil v nemško Bundesligo k Eisenachu, katerega član je bil do konca sezone 2015/16. Potem se je vrnil v Celje, kjer je vedno prikazal svoje najboljše igre. Za pivovarje je do sedaj zbral 168 nastopov in dosegel 548 zadetkov. Kot član slovenske reprezentance je do sedaj zbral 77 nastopov, v katerih je dosegel 161 zadetkov in je eden izmed šesterice slovenskih reprezentantov, ki prihajajo iz Celja, so zapisali v RK CPL.

Kot je Mačkovšek med drugim povedal za klubsko spletno stran, se v Celju, tako on, kot njegova družina, počuti najbolje. Poleg prijateljev, ki jih ima v Celju je, kot razlog za podaljšanje, izpostavil predvsem vrhunske pogoje dela, odlično ekipo s katero se fantastično razumejo in dobro delujejo na igrišču ter seveda odličnega trenerja Branka Tamšeta.

Tudi predsednik kluba Bojan Cizej in trener Branko Tamše sta izrazila zadovoljstvo ob podaljšanju pogodbe.

macke-rasstvava-polsi