Celjan Tim Mastnak pokoril svetovno konkurenco


Celjan Tim Mastnak je po prvih stopničkah prejšnji teden danes še potrdil odlično poolimpijsko formo in suvereno zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala.

V finalu je premagal Poljaka Oskarja Kwiatkowskega.

Po olimpijskih igrah v Južni Koreji je celjski deskar na snegu Tim Mastnak očitno prišel v vrhunsko formo. Potem ko je pred enim tednom prvič stopil na zmagovalni oder svetovnega pokala, potem ko je v malem finalu premagal Roka Marguča, je danes uspeh nadgradil še z zmago na zadnji tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. V Scuolu v Švici je 27-letni Mastnak v finalu premagal Poljaka Oskarja Kwiatkowskega.

Mastnak je bil odličen že v kvalifikacijah, ki jih je zaključil kot tretji. V izločilnih bojih je nato do finala prepričljivo premagal Nemca Patricka Busslerja in Avstrijca Benjamina Karlav, v polfinalu pa še Italijana Aarona Marcha.

Mastnakov nasprotnik v finalu Poljak Oskar Kwiatkowski je v polfinalu presenetljivo izločil domačega aduta in olimpijskega zmagovalca Nevina Galmarinija, a je Mastnak suvereno opravil tudi z njim in slavil prepričljivo zmago. Premagal ga je za 36 stotink sekunde. Mastnak je s tem postal peti Slovenec z zmago v svetovnem pokalu v deskanju na snegu.

zarja-polsi-klik