Celjani lahko žalujejo za točkama z Dravskega polja


Celjski nogometaši so petkovo nogometno gostovanje v panonski ravnici v bližini tovarne največjega porabnika električne energije v državi odigrali v izjemno težkih vremenskih okoliščinah, saj je živo srebro med tekmo, ki se je začela ob 18. uri, kazalo kar 36 stopinj Celzija, občutek toplote pa je bil še dosti višji. Glavni sodnik je zato vsak polčas odredil odmora za osvežitev igralcev. 

Začetne minute so minile v znamenju gostov, ki so bili najbolj nevarni preko Portugalca Lupete, ki je dvakrat ogrozil domačega varuha mreže. V pol ure igre je Lupeta priigral prosti strel kakšnih 20 metrov od Aluminijevega gola. Žogo si je nastavil Luka Žinko in v svojem drugem nastopu v celjskem dresu lepo zadel. Kmalu zatem se je znova dogajalo okoli Lupete, ki je podal z desne strani, a je eden domačih branilcev skoraj zadel svoj gol. Celjani so v 36. minuti zapravili 11-metrovko, ki jo je zgrešil Filip Dangubić, Kidričani pa so poslej igrali z igralcem manj. Kljub temu so gostitelji uspeli priti do izenačenja še v prvem polčasu, za razliko od gostov pa so bili uspešni z bele točke.

Prvi je bil v drugem polčasu nevaren rezervist Celja Janez Pišek, ki je v 55. minuti z razdalje stresel prečko. Nato je do dveh lepih priložnosti prišel Aluminij. V 74. minuti je Rudi Požeg Vancaš preigraval na levi strani kazenskega prostora, iz igre vrgel enega od domačih branilcev, in žogo neubranljivo poslal v domačo mrežo za drugo vodstvo Celja. Aluminij je uspel izenačiti že v 77. minuti, v 81. minuti pa so domači zgrešili za vodstvo, a obenem ostali še brez enega pordečelega igralca. 

ALUMINIJ – CELJE 2:2 (1:1)
Strelci: 0:1 – Žinko 30., 1:1 – Vrbanec 44.’ 11-m, 1:2 – Požeg Vancaš 74.’, 2:2 – Mensah 77.’
Aluminij: Janžeković, Vezjak (od 52.’ Mesec), Rodin, Martinović, Jakšić (od 90.’ Tahiraj), Muminović, Vrbanec, Petrovič, Mensah, Nunić, Škoflek.
Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl (od 48.’ Pišek), Kesić (od 84.’ Gatarić), Cvek, Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Lupeta.
Rumeni kartoni: Rodin, Tahiraj; Požeg Vancaš.
Rdeča kartona: Martinović 36.’, Rodin 81.’

vucko-polovicka