Celjani s porazom začeli novo sezono


Nogometaši NK Celja so novo sezono prve slovenske nogometne lige odprli s porazom v Kidričevem. Aluminij je bil boljši z 2:1.

Za Celjane v 1. kolu še niso zaigrali nekateri igralci, ki so se moštvu pridružili v zadnjih dneh.

Za nogometaše Celja se je z gostovanjem v Kidričevem začela nova sezona Prve lige Telekom Slovenije. Tekmo so bolje začeli Celjani, saj so povedli že v 14. minuti. Po igranju z roko Konteka v kazenskem prostoru, je namreč sodnik pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Rudi Požeg Vancaš.

Prednost Celjanov ni zdržala dolgo saj je že v 20. minuti za izenačenje zadel Rok Kidrič. Sledila je ofenziva celjskega moštva, ki je preko Mitje Lotriča nekajkrat zagrozilo, vendar pa je bil vedno na mestu domači vratar.

Novo vodtstvo Celjanov je v 34. minuti, ko je odlično preigraval Rudi Požeg Vancaš, ponovno preprečil dobro razpoloženi domači vratar Janžekovič. Sledila je še prečka Tilna Pečnika. Zatem so zagrozili še nogometaši Aluminija, ki so prav tako stresli prečko. Kljub temu, da je gol visel v zraku, se je polčas končal z rezultatom 1:1.

Tudi v uvod drugega polčasa so Celjani šli odločneje. Sprva je nevarno zapretil Nino Pungaršek, a je žoga odletela mimo leve vratnice. Sledili so številni poizkusi rumeno-modrih, a so bili domači nogometaši dovolj zbrani.

Kar ni uspelo Celjanom je v 59. minuti uspelo gostiteljem, saj so povedli z 2:1. Po prekršku vratarja Metoda Jurharja je z enajstmetrovke zadel Matic Vrbanec. Celjsko moštvo je v nadaljevanju vse stavilo v napad in stopnjevalo pritisk, toda Aluminij je znal odbiti vse napade in ostalo je pri minimalni prednosti Aluminija ter zmagi z 2:1.

Celjsko moštvo bo prihodnji konec tedna odigralo prvo domačo tekmo. V petek, 27. julija, bo v Celju gostovala Gorica.

Aluminij – Celje 2:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Požeg Vancaš (14. min), 1:1 – Kidrič (20. min), 2:1 – Vrbanec (59. min).

Športni park Kidričevo, gledalcev 250.

Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj).

ALUMINIJ: Janžekovič, Grgić, Kontek, Jakšić, Klapan (od 58. Tahiraj), Vrbanec, Rogina (od 58. Krajnc), Petrovič, Mensah, Gliha (od 80. Marinšek), Kidrič. Trener: Oliver Bogatinov.

CELJE: Jurhar, Pungaršek, Požeg Vancaš, Pišek (od 61. Novak), Zaletel (od 80. Lupeta), Vidmajer, Cvek, Pečnik, Lotrič, Andrejašič, Džinić. Trener: Dušan Kosič.

flosfest-klik