Celjani so si otežili napredovanje v osmino finala lige prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prepričljivo izgubili tekmo z neposrednim tekmecem za šesto mesto v skupini. Meškov Brest jih je premagal s petimi goli razlike.

Celjane v zadnjih štirih krogih lige prvakov čaka težko delo v boju za napredovanje, saj jih čakajo tekme s PSG, Aalborgom, Kielcami in Veszpremom.

Celjanom se še vedno močno poznajo številne poškodbe nosilcev igre.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu rokometne lige prvakov izgubili proti neposrednemu tekmecu za šesto mesto na lestvici, Meškovu iz Bresta z 29:24. S tem so si z zadnjo letošnjo tekmo v ligi prvakov malenkost otežili napredovanje v osmino finala tega tekmovanja. Šesto mesto namreč kot zadnje vodi v izločilne boje.

Celjani so bili v prvem polčasu popolnoma enakovreden tekmec. Večji del prvega dela prvega polčasa so ali vodili za gol, ali držali izenačenje. V zadnjih petih minutah pa so popustili in Meškov je ušel na dva gola razlike. Kljub temu so Celjani na polčas odšli zgolj z golom zaostanka.

V drugem polčasu se je ponovno pokazala težava, ki Celjane pesti na zadnjih nekaj tekmah. Kratka klop zaradi poškodb in utrujenost igralcev je tehtnico prevesila na stran Belorusov. Svoje je verjetno naredila tudi pomembnost srečanja in mladost Celjanov. Branko Tamše je sicer poiskusil tudi z Žigo Mlakarjem in Jako Malusom vendar za večje napore še očitno nista pripravljena.

Drugi polčas so imeli tako Belorusi v celoti pod kontrolo in iz minute v minuto višali prednost. V 42. minuti je semafor kazal štiri gole prednosti v prid domače ekipe. Po tem zaostanku so se sicer celjski rokometaši malenkost prebudili in se približali na dva gola zaostanka (21:19) vendar so izkušeni beloruski igralci hitro odgovorili in tudi po zaslugi nepotrebnih celjskih napak prišli do vodstva s šetimi goli razlike (28:22). Celjanom je v zadnjih treh minutah tekme uspelo zgolj malenkost ublažiti poraz.

Celjane je pokopala tudi strelska nerazpoloženost saj so več kot en gol dosegli le Daniel Dušebajev (7), Branko Vujović (6) in Igor Anić (4).

Liga prvakov se bo nadaljevala februarja, ko bodo pivovarji najprej gostili PSG. Celjani bodo nato doma igrali še z Aalborgom, v gosteh pa s Kielcami in Veszpremom.

Liga prvakov: SKUPINA B, 10. krog

MEŠKOV BREST – CELJE PL 29:24 (15:14)

Meškov Brest: Pešić 1, Mijatović, Rutenka 4, Kulak 1, Škurinski 3, Nikulenka 3, Stojković 3, Šumak 3, Vukić 3, Prodanović, Horak 2, Razgor, Igropulo 2, Selvasjuk, Djordjić 2, Šilovič 2.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Panjtar, Vujović 6 (2), Jurečič, Malus, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj 1, Kodrin 1, Makuc 1, Anić 4, Dušebajev 7, Mačkovšek, Mlakar, Bećiri 1.

Sedemmetrovke: 0; 2/6, Izključitve: 2 min; 8 min

Vrstni red: PSG 18, Flensburg 14, Veszprem 13, Kiel 11, Kielce 8, Meškov 7, Celje PL 5, Aalborg 4.

pralnica-celje-polsi-klik