Celjani tudi v drugo poraženi proti Flensburgu


Potem, ko so celjski rokometaši v 6. krogu lige prvakov izgubili na gostovanju v Flensburgu, so morali isti ekipi premoč priznati tudi v domači dvorani Zlatorog. Po nesrečnem porazu v prejšnjem krogu proti Kielu, je tudi tokrat bila za njih usodna nemška ekipa.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 9. krogu lige prvakov, pred 3500 gledalci, doma izgubili proti Flensburg-Handewittu s 27:30. Poraz je sicer nižji od tistega v Nemčiji, ko so pri Flensburgu izgubili s petimi goli razlike, a to je le slaba tolažba. Tudi tokrat zdesetkani Celjani, zaradi poškodb namreč manjka kar nekaj pomembnih igralcev, niso mogli parirati močnim Nemcem.

Prvi polčas je bil sicer dokaj izenačen, saj je vodilni bundesligaš in trenutno drugo uvrščena ekipa skupine B na dva gola razlike prišla šele čisto ob kocu. Polčas se je tako končal 14:16.

V drugem polčasu pa je pri Celjanih do izraza prišel manjko poškodovanih igralcev, saj so rokometašem pošle moči. Nekajkrat so sicer še nakazali, da bi se lahko približali, a so močni Nemci vselej našli odgovor. Končni rezultat je bil tako 27:30.

Celjani ostajajo pri petih točkah in so skupaj z Meškovim iz Bresta na šestem mestu v skupini. V naslednjem krogu čaka torej Celjane neposredni obračun za šesto mesto, ko bodo gostovali pri beloruskem Meškovu iz Bresta.

Skupina B, 9. krog

CELJE P. L. – FLENSBURG 27:30 (14:16)

Celje P. L.: Lesjak, Suholežnik 1, Marguč, Grošelj 2, Panjtar, Vujović, Kodrin 3, Jurečič 7 (4), Makuc 2, Anić 1, Dujšebajev 5, Mačkovšek 1, Mlakar, Dobaj, Bećiri 2, Razgor 3.

Flensburg: Andersson, Mogensen 1, Svan, Wanne 4, Moller, Jeppsson 6, Steinhauser 6, Heinl, Zachariassen, Toft Hansen 3, Lauge Schmidt 4 (2), Klein, Karlsson, Mahe 2, Glandorf 4.

Sedemmetrovke: 4/5; 2/2 ; Izključitve: 8 min; 12 min

Vrstni red: PSG in Flensburg po 14, Veszprem 11, Kiel 9, Kielce 8, Celje PL in Meškov Brest po 5, Aalborg 4.