Celjani v drugem poskusu uspešni s Sešlarjevimi; v soboto prihaja vodilna ekipa in poseben režiim vstopa


Celjski nogometaši so se uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja. Na Ptuju so domačo Dravo na zelo zahtevnem igrišču ugnali z 0:3. 

Tekma bi morala biti sprva odigrana v torek, a je bila zaradi poplavljenega igrišča preložena na sredo, še vedno pa je bila igralna površina izjemno zahtevna.

Trener Dušan Kosič je tokrat nekoliko premešal začetno enajsterico, potem ko so zaigrali igralci, ki so na preteklih tekmah igrali nekoliko manj. Celjani so z dvema goloma Mitje Križana prvi polčas dobili z 0:2, tretji zadetek pa je v drugem delu prispeval Jucie Lupeta. Dodajmo, da je pri domači ekipi, ki igra v drugi ligi, nastopil nekdanji reprezentant, 39-letni Nastja Čeh, kot trener pa najstarejšem mestu Slovenije deluje Simon Sešlar.

Drava : Celje 0:3 (0:2)

Strelci: 0:1 – Križan 36.’, 0:2 – Križan 42.’, 0:3 – Lupeta 78.’.

DRAVA: Domjan, Flis, Vezjak (od 69.’ Džafić), Šalamun (od 69.’ Panikvar), Šporn, Čeh, Marcius, Školnik, Petek, Lonzarić, Kolar (od 46.’ Vajda). Trener: Simon Sešlar.

CELJE: Rozman, Cvek, Travner, Štraus, Pišek (od 82.’ Cikaqi), Kesić (od 59.’ Lupeta), Kelhar, Križan (od 78.’ Dangubić), Gatarić, Žinko, Vidmajer. Trener: Dušan Kosič.

Dodajmo, da je druga celjska ekipa, Šampion, doma igrala z Gorico in izgubila z 0:3, s čimer se je poslovila od tekmovanja.

V četrtfinalu se bodo Celjeni 18. in 25. oktobra merili z drugoligašem iz Murske Sobote, ki je v osmini izločil Domžale Simona Rožmana. Preostali pari četrtfinala so: Aluminij – Krka, Olimpija – Maribor in Triglav – Gorica.

V soboto, 23. septembra, bo na Stadionu Z’dežele prvenstvena tekma z Olimpijo, v veljavi pa bo spremenjen način vstopa. Domači gledalci bodo vstopali na vhodu št. 2, pokrite vzhodne tribune stadiona, gostujoči pa na vhodu št. 3, prav tako pokrite vzhodne tribune. Domači gledalci vstopnice za to tekmo kupijo na klasičnem prodajnem mestu – kiosku, ki stoji na platoju med dvorano Zlatorog in stadionom Z’dežele, gostujoči gledalci pa neposredno pri vhodu št. 3 (nasproti Verone). Ker bodo sektorja E in F vzhodne pokrite tribune uporabljali gledalci iz Ljubljane, v celjskem klubu prosijo  domače  gledalce, da uporabljajo  preostale sektorje vzhode tribune (od A do D) in v skladu s takšno razporeditvijo kupijo tudi vstopnice za enega od navedenih sektorjev.

Gostujoči gledalci kupijo vstopnice izključno za sektorja E in F vzhodne pokrite tribune in vstopajo na omenjeno tribuno na vhodu št. 3. Gostujoča navijaška skupina Green Dragons bo nameščena na južni tribuni, kjer drugih gledalcev ne bo. Gostujoči navijači kupijo vstopnice pri vhodu št. 4, ki je neposredno ob vhodu št. 5 južne nepokrite tribune. Na dan tekme bo vstopnice mogoče kupiti od 19. ure naprej, na obeh že omenjenih prodajnih mestih.