Celjani za Slovenijo na Tajvanu do treh medalj


rokometasi tajvan 2016V mestu New Taipei City na Tajvanu se danes zaključujejo 50. mednarodne igre šolarjev na katerih so se v štirih različnih športnih disciplinah uspešno pomerili tudi mladi športniki iz Celja. Domov bodo prinesli kar tri . Zlato so osvojili v rokometu, dve bronasti medalji pa so si prislužili v taekwondoju.

Na igrah je sodelovalo preko 2.000 udeležencev iz 30 držav. Mladi športniki so tekmovali od srede do danes v devetih športnih disciplinah. Slovenijo so zastopali mladi športniki iz Celja, ki so sodelovali v štirih športih.

V atletikki so tekmovali: Jan Berčon, Gašper Gabrovec, Ana Kenda in Gašper Plevčak.

taekwondo tajvan 2016

 

Nuša Brodej, Rok Cene, Mitja Horvat, Saška Podpečan, Pia Popovič in Aja Emma Wesenschegg so se pomerili v plavanju, Jure Tozon in Ana Vornšek pa v taekwondoju.

V rokometu so naše barve zastopali Anže Blagotinšek, Tim Cokan, Luka Hohnjec, Tim Kroflič, Jernej Mlakar, Rene Puc, Filip Rakita, Valentin Šeško, Patrik Šuntner, Vid Turnšek in Žiga Verbovšek.

Mlade športnike iz Celja so poleg plavalke Nike Kolar Josipovič iz PK Posejdon spremljali štirje trenerji: Urh Poteko (atletika), Matej Čretnik (plavanje), Tamara Ibrić (taekwondo) in Blaž Cizej (rokomet).

Zlato so osvojili starejši dečki rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Prvi bronasti medalji za mesto Celje v olimpijski verziji taekwondoja sta na četrtkovem tekmovanju osvojila člana Športnega društva Slavko Šlander Ana Vornšek in Jure Tozon.

flosfest-ljubno-polsi-klik