Celjani (začasno) na četrtem mestu


Celjski nogometaši so odigrali prvo domače pomladansko srečanje, v tekmi z zadnjeuvrščeno zasedbo iz Radomelj pa bi vse drugo kot zmaga štelo za neuspeh.

Prvi polčas je na Areni Petrol postregel s terensko prevlado Celjanov, ki so prišli do nekaj strelov, a so bili vsi po vrsti nenatančni, ali pa je žoga končala v bloku gostujoče obrambe. Gostje so prežali predvsem na protinapade, v enem izmed njih pa je v 34. minuti od ljubljanske Olimpije posojeni Makedonec Dorian Babunski sam stekel proti celjskemu vratarju Maticu Kotniku, ki ga je dohitel branilec Jure Travner in ga nekoliko odrinil, a sodniki tega niso ocenili kot prekršek, ki bi pomenil izključitev celjskega branilca.

V uvodu drugega polčasa je bilo najprej vroče v 48. minuti, ko je po podaji Rudija Požega Vancaša do strela dvakrat prišel Amar Rahmanović, a sta oba strela končala v bloku gostov. V 58. minuti je še enkrat zgrešil Požeg Vancaš, ki pa je v 62. minuti podal v kazenski prostor za hrbet gostujoče obrambe do Daliborja Volaša, ta pa je iz bližine zadel za 1:0. To je bil Primorčev deveti zadetek v sezoni.

Novo veliko priložnost so imeli Celjani v 70. minuti, ko je z glavo neoviran streljal Goran Cvijanović, a bil le malce premalo natančen. Šest minut pozneje je imel Volaš na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora, po poskusu po tleh pa je žoga končala v naročju Aljaža Ivačiča. V 82. minuti so dotlej eno redkih priložnosti imeli gosti, ko je Kristjan Šipek prešibko streljal z glavo, da bi lahko ogrozil Kotnika. Še bolj nevarno je bilo v 86. minuti, ko je bil po podaji v kazenski prostor sam pred Kotnikom Tin Karamatić, toda celjski vratar je dobil ta dvoboj.

Radomljani so imeli zatem še eno lepo priložnost, Celjani pa so v 90. minuti celo zadeli, a so sodniki dosodili prepovedan položaj Volaša. 

Igor Jovičević, trener Celja: “Radomlje so prikazale igro, ki nam je otežila vse taktične možnosti, ki smo jih pripravljali skozi teden. Čeprav je od začetka tekme izgledalo, da imamo žogo v nogah oziroma premoč, si nismo ustvarili konkretnih priložnosti, pa čeprav smo imeli pobudo in posest.

Tekma je imela velik vložek, ker je bila v očeh javnosti lahka za Celje, misleč, da jo lahko odigraš brez napora in truda, ker je nasprotnik zadnjeuvrščena ekipa. In prav to je pisihično vplivalo na igralce, ki so proti Kopru delovali bolj poletno kot danes. V vsakem primeru so bile pozitivne stvari, že prej bi lahko tekmo zaprli, če bi izkoristili svoje priložnosti. Bolj kot je šlo proti koncu, več je bilo prekinitev, večja je bila nervoza, in tu je imel nasprotnik priložnosti za izenačenje, kar bi bil za nas velik udarec.

Čestitam ekipi za karakter, za potrpežljivost in za borbo, ker zelo težko je igrati takšne tekme, kjer si absolutni favorit. Zelo redko so takšne tekme lahke. Sedaj bomo pozabili na to tekmo in se pripravili na Krško. Imamo dovolj časa za pripravo skozi treninge za ekipo, proti kateri na šestih tekmah nismo zadeli. To je velik izziv za nas in gremo po zmago v Krško.”

Ostale tekme

Domžale : Koper 0 : 1 
Aluminij : Krško 1 : 1 
Olimpija : Rudar 2 : 4 
Gorica : Maribor – torek

Lestvica

        T Z N P T
1. Maribor 22 15 4 3 49
2. Olimpija 23 14 4 5 46
3. Domžale 23 12 4 7 40
4. Celje 23 9 4 10 31
5. Gorica 22 8 7 7 31
6. Koper 23 8 7 8 31
7. Rudar 23 7 8 8 29
8. Krško 23 4 11 8 23
9. Aluminij 23 5 7 11 22
10. Radomlje 23 1 6 16 9

V nedeljo, 12. marca, bo celjska zasedba gostovala v Krškem, kjer se bo tekma začela ob 15.00.

ortenija-polsi-klik