Celjanke Gorenjkam tokrat niso pustile niti trohice možnosti


V ženskem državnem prvenstvu se je začela finalna serija, ki se igra na tri zmage. Kot ponavadi v zadnjih letih, se za lovoriko merita celjska in kranjska ekipa.

Celjanke so v domači dvorani začele veliko bolje od Kranjčank in v prvi četrtini največ vodile za 16 točk. Sredi druge četrtine je pri izidu 30:16 prišlo do daljše prekinitve, saj je igralna površina zaradi nevihte oz. puščajoče strehe postala spolzka. Po nadaljevanju so Celjanke zaigrale še odločneje in ob polčasu vodile z dvojno razliko – 42:21.

Razmerje moči se po glavnem odmoru ni spremenilo, gostiteljice pa so najvišjo razliko dosegle prav ob koncu.

Cinkarna Celje : Triglav Kranj 78:45 (26:12, 16:9, 19:16, 17:8) [1:0] Slonjšak 28, Chidom 17 (13 skokov), Ocvirk 11, …

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: “Čestitam mojim igralkam za zasluženo zmago in dobro igro. Vesel sem reakcije, ki so jo punce prikazale na današnji tekmi. Ostajamo na trdnih tleh in že razmišljamo o drugi tekmi. Ekipa Triglava bo na drugem srečanju sigurno pod večjim pritiskom. Mi bomo poskušali odigrati močno in čvrsto tekmo tudi v Kranju.”

Ernest Novak, trener Triglava: “Mislim, da smo v določenem trenutku, ko so Celjanke naredilo nekoliko višjo razliko, prenehali igrati. Nismo se držali dogovorov oziroma tistega, kar smo trenirali skozi celotni teden. Ne razumem, zakaj je do tega prišlo, nekaj igralk je na tekmo prišlo nepripravljenih. Morda je bil glavni razlog strah. Kar se dogovorimo, moramo pokazati tudi na igrišču. Nekatere igralke niso danes naredile nič za našo ekipo in so igrale v kontra ritmu. To moramo popraviti do naslednje tekme in se v nadaljevanju boriti po naših najboljših močeh.”

Naslednja tekma, ki bo v Kranju, je na sporedu v torek.

*foto: Gojko Kusić

magnifico-celje-polsi-klik