Celjanke osvojile rekordno, 12., pokalno lovoriko


Celjske košarkarice so zadnji konec tedna gostile zaključni turnir pokala članic, kjer so v polfinalu s pol moči ugnale slatinsko Janino, v finalu pa so se sestale s tradicionalnimi rivalkami zadnjih let, igralkami kranjskega Triglava. Varovanke Damirja Grgića so bile tokrat precej boljši nasprotnik od Gorenjk in na koncu zasluženo dvignile pokal, ki je že 12. po vrsti v tem tekmovanju. S tem so na lestvici tovrstnih lovorik prehitele doslej najboljšo ljubljansko Ježico.

Celjanke so se s Kranjčankami v tej sezoni pomerile že štirikrat, obe ekipi pa sta se veselili zmage po dvakrat. Sredi februarja so v okviru jadranske lige v nepomembnem srečanju slavile triglavanke, ki so rezultat v svojo korist preobrnile v zadnjih minutah srečanja.

S to mislijo je celjski tabor krenil v finalno pokalno tekmo pred domačim občinstvom. Celjanke so si že v prvi četrtini priigrale velikih 13 točk prednosti. Odlično jo je odigrala Zala Friškovec, ki je v tem obdobju prispevala osem točk.

Dobro minuto pred koncem druge četrtine so domača dekleta preko kapetanke Shante Evans prednost povišale na 18:35.

Po glavnem odmoru se razmerja na igrišču niso spremenila. Celjanke so svojo prednost rahlo povišale, tako da je ta s košem Andreje Marić na začetku zadnje četrtine narasla na 21 točk. V zadnjih dveh minutah je domači strateg po nabiranje izkušenj na igrišče poslal rezervistke, nasprotnice pa so s serijo 12 točk uspele ublažiti nov poraz v finalih.

Athlete Celje : Triglav Kranj 61:53 (24:11, 11:9, 13:10, 13:23)

Z 22 točkami je bila najbolj učinkovita Američanka Evans, ki je prejela tudi naziv najbolj koristne igralke. Za najboljšo mlado košarkarico turnirja so razglasili Zalo Friškovec.

Medalje za 12. pokalno lovoriko sta Celjankam izročila generalna sekretar Košarkarske zveze Slovenije in celjska podžupanja Darka Turk. Igralke so se zahvalile tudi navijaški skupini Šentjurski vitezi, ki je poskrbela za odlično vzdušje v dvorani.

Damir Grgić, Athlete Celje:“Iskreno bi za ta uspeh rad čestital vsem igralkam, trenerjem, vodstvu in drugim funkcionarjem našega kluba, ki so vsi zelo zaslužni za vse uspehe, ki smo jih doslej dosegli. Z dvanajsto pokalno lovoriko smo sami na vrhu najuspešnejših klubov v tem tekmovanju, prehiteli smo tudi legendarno Ježico, ki je v devetdesetih povsem krojila vrh slovenske košarke. Seveda se pri tem uspehu ne bomo ustavili, ta mlada in obetavna ekipa ima izjemen karakter, da v prihodnosti naredi še kaj večjega.”

Bojan Lazić, Triglav:“Čestitke Celjankam za pokalno lovoriko. Bile so boljši tekmec, mi pa danes nismo uspeli razviti prepoznavne igre. Nekaj krivde je seveda na nas, absolutno pa šteje tudi odlična priprava košarkaric Athlete Celje na našo igro.”

Fotogalerija (klik!)

Košarkarski urnik je neusmiljen, zato časa za proslavljanje ni veliko, saj je že v sredo ob 18.00 na vrsti domača tekma jadranske lige z beograjskim Partizanom.

*foto: alesfevzer.com/KZS

klapski-polsi-klik