Celjanke s kar osmimi zgrešenimi 7-metrovkami klonile v sosedskem derbiju


zrk celje vs zalec oktober 2016
Foto: Franci Hrovatič

Šesto kolo 1. A državne rokometne lige za ženske je prineslo sosedski obračun med Celjankami in Žalčankami. Zmaga bi za vsako od ekip pomenila, pomik v zgornji del lestvice. Po  odličnem drugem polčasu, v katerem je blestela zlasti gostujoča vratarka Edita Amon, je zmaga potovala v Žalec.

V Golovcu je kakšnih 200 ljubiteljev rokometa prvih deset minut spremljalo izenačeno predstavo, obe ekipi pa sta dosegli po štiri zadetke. Ob prvi izključitvi na žalski strani so Celjanke pobegnile na 7:4, domači nalet pa je z minuto odmora ustavil gostujoči trener Jernej Gologranc. V petih minutah so njegove varovanke, med katerimi ni bilo najboljše strelke Jasne Turnšek, znova izenačile. Zadnjih 10 minut sta bili ženstvi povsem z ramo ob rami, po pol ure pa je bilo na semaforju 14:14.

Videti je bilo, da se bo mrtvi tek nadaljeval še dolgo časa, saj je bil v 36. minuti izid še desetič izenačen, in sicer na 16. Ko so Celjanke v 37. minuti zapravile že peto sedemmetrovko, so Žalčanke napravile serijo petih zadetkov. Pomagala ni niti domača minuta odmora, saj mesninarke niso zadele s 7 m niti, če so že slučajno ugnale Edito Amon, saj je njihov strel potem zaustavila vratnica.

Žarek upanja je za domače posijal 10 minut pred koncem, ko so znižale na 20:23, a kaj ko so znova zgrešile 7-metrovko. V končnici so razigrane gostje največ povedle s 7 zadetki prednosti, povsem ob koncu pa so Celjanke uspele ublažiti poraz na 24:29. Za domačo ekipo še vedno ni nastopila Alja Janković, po pet zadetkov pa sta vpisali Sanja Vrček in Nikita Privšek. Pri gostjah je s 7 zadetki prednjačila Neža Avbelj, po pol ducata pa sta jih prispevali Katja Čerenjak in Natalija Kundija. Siceršnja prva celjska strelka, Pia Hren, se ni vpisala med strelke.

Celjanke so na tekmi izvajale kar 11 7-metrovk, a le trikrat ugnale Amonovo, ki se je ob klubskih kolegicah Katji Čerenjak in Jasni Turnšek znašla na širšem reprezentančnem spisku.

Povezava k fotogaleriji

Ostale tekme

Zagorje : Krim Mercator 21:27

Ljubljana : Krka 22:35

Mlinotest Ajdovščina : Aklimat Ptuj 36:26

Branik : Ž.U.R.D. Koper 27:27

Lestvica

1. Krim Mercator           6  tekem –  12 točk

2. Zagorje                                    5  –   8

3. Zelene doline Žalec              6  –   8

4. Mlinotest Ajdovščina          6  –   6

5. Aklimat Ptuj                           5  –   6

6. Celje Celjske mesnine    5  –   4

7. Ljubljana                                6  –   4

8. Krka                                         5  –   5

9. Ž.U.R.D. Koper                    6  –   3

10. Branik                                   5  –   3

11. Velenje                                  5  –   1

V 7. kolu, ki je na sporedu v soboto, 5. novembra, bodo Celjanke igrale pri novomeški Krki.

polovicka_celje_klik