Celje namučilo Olimpijo


Celjski nogometaši so v prvi polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja gostovali v Ljubljani, kjer so iztržili izid, ki v nogometu še vedno pomeni dober izhodiščni položaj, malo pa je manjkalo, da bi bil še boljši.

Celjani so preko Daria Vizingerja namreč povedli že v drugi minuti tekme, ko je omenjeni nogometaš streljal z roba kazenskega prostora. Dve minuti kasneje je bil Vizinger v ugodnem položaju, da še enkrat matira domačega vratarja, a je izid ostal nespremenjen. Olimpija je bila v prvem polčasu najbolj nevarna v 14. minuti, ko se je v celjskih vratih dvakrat izkazal Matjaž Rozman.

V začetku drugega dela je do priložnosti znova prišel Vizinger, na nasprotni strani pa je Kronaveter sprožil z dobrih 20 metrov, Rozman je žogo odbil, a le do Čanađije, ki je iz bližine zadel za 1:1. Po še eni domači priložnosti so do zaključnih strelov prišli Celjani, ki jim je štrene mešal tudi odlični domači vratar. V izteku rednega dela tekme, je Olimpija zmagoviti gol dosegla, ko je po podaji Alvesa z desne strani iz bližine zadel rezervist Issah.

Olimpija : Celje 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 Vizinger (2.), 1:1 Čanađija (50.), 2:1 Issah (90.).

Rumena kartona: Vidmajer, Stojinović.

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Zarifović, Ilić, Apau, Miškić (od 81. Kapun), Tomić, Čanađija, Kronaveter (od 70.’ Issah), Savić (od 70.’ Alves), Benko.
Celje: Rozman, Vidmajer, Džinić, Stojinović, Brecl, Pišek, Cvek, Požeg Vancaš, Pungaršek (od 81.’ Lotrič), Lupeta, Vizinger (od 72.’ Pečnik).

Povratno srečanje v Celju bo na sporedu v sredo, 11. aprila, ob 17.15. V soboto je na vrsti ligaško gostovanje v Mariboru, kjer se bo tekma začela ob 16.20. 

*foto: NKC