Celje že tretjič zapored neporaženo


Potem ko je NK Celje sezono v prvi ligi začel z dvema porazoma, je v zadnjih treh krogih vknjižil zmago in dva remija. Danes, v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije, so še drugič zapored remizirali. Tokrat z neugodnim kranjskim Triglavom. Celjani na lestvici, po še nepopolnem petem krogu, s petimi točkami zasedajo šesto mesto.

Celjski nogometaši so odigrali drugo domačo tekmo. V 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije so na stadionu Z’dežele gostili moštvo Triglava iz Kranja. Rumeno-modri so vknjižili točko, potem ko se je srečanje končalo z 1:1.

Prvo priložnost na tekmi smo videli v 4. minuti, ko je za domače izjemno nevarno poizkusil Bian Paul Šauper. Po zelo močnem udarcu je žoga odletela čez gol. Celjsko moštvo je sicer od samega začetka tekme nakazalo, da si želijo zgolj zmage.

Celjani so bili boljši nasprotnik. V 35. minuti so gostje v zadnjem trenutku blokirali strel Filipa Dangubića.

Dobro minuto kasneje je izvrstno zapretil še Jucie Lupeta, ko je njegov strel s precejšnjimi težavami odbil gostujoči vratar.

V 38. minuti so do velike priložnosti prišli tudi nogometaši Triglava. Matej Poplatnik se je sam znašel pred vratarjem Matjažem Rozmanom, ta pa se je izkazal s fantastično obrambo.

Tudi v drugem polčasu so bili gostitelji boljši, vendar pa je venomer zmanjkala zadnja podaja za morebitno priložnost za gol.

V 66. minuti je odlično s prostega strela podal Filip Dangubić, z glavo je žogo udaril Elvedin Džinić, ki je premagal nemočnega vratarja Elvisa Džafića.

V 75. minuti je Juicie Lupeta zatresel zunanji del mreže.

V 86. minuti pa so gostje uspeli rezultat izenačiti. Zadel je Dejan Robnik, ki je postavil končni rezultat.

Celjsko moštvo je tokrat nastopilo brez Edina Kesića in Nina Pungarška, ki sta poškodovana.

Nogometaši Celja zdaj vse misli usmerjajo v pokalno tekmovanje, potem ko jih že v sredo v okviru 1. kroga omenjenega tekmovanja, čaka gostovanje pri Nafti, v Lendavi.

Celje – Triglav 1:1 (0:0)

Strelca: 1:0 – Džinić (66. min), 1:1 – Robnik (86. min).

Stadion Z’dežele, gledalcev 470.

Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana). Pomočnika: Tomislav Pospeh in Dejan Povšnar. Četrti sodnik: Asmir Sagrković. Delegat: Dušan Bezjak.

CELJE: Rozman, Kelhar, Travner, Džinić, Brecl, Cvek, Šauperl (od 74. Šušnjara), Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić (0d 80. Pišek), Lupeta. Trener: Tomaž Petrovič

TRIGLAV: Džafić, Gvardjančič, Gajić, Robnik, Arh Česen, Poplatnik, Udovič (od 81. Šmit), Kuhar, Ovsenek (od 55. Mlakar), Bojić, Bukara (od 77. Suljević). Trener: Tonči Žlogar.

Lestvica:                            
MARIBOR            5 4 1 0  10:3   13
OLIMPIJA           4 3 1 0   9:1   10
DOMŽALE            5 2 2 1   9:4    8
KRŠKO              4 2 1 1   6:6    7
RUDAR              4 2 0 2   5:4    6
CELJE              5 1 2 2   5:10   5
TRIGLAV            5 0 4 1   4:5    4
ALUMINIJ           4 1 1 2   6:9    4
GORICA             4 0 1 3   2:6    1
ANKARAN HRVATINI   4 0 1 3   3:11   1

*foto: NK Celje

hoomstock-polsi-klik