Celjske vitrine bogatejše za nov superpokal


Celjski rokometaši so prišli do nove lovorike, saj so v Slovenj Gradcu v superpokalni preizkušnji ugnali Mariborčane, od katerih so bili v prejšnji sezoni boljši v finalu pokala. Takrat je pokal zmagovalca dvignil Luka Žvižej, ki je sedaj član vijoličastih, za katere je bivši celjski kapetan, ki se je med drugim preselil v šentjursko občino, vpisal štiri gole.

Mariborčani so v 10. minuti povedli z 2:6, prednost štirih zadetkov pa so imeli tudi v 17. minuti. Preko novinca Jana Jurečiča so v 25. minuti pivovarji izenačili in polčas dobili za dva gola.

V drugem delu so bili varovanci Branka Tamšeta bistveno boljši nasprotnik in kmalu povišali razliko. Najvišja prednost Celjanov je v 52. minuti znašala 10 golov. To je četrta superpokalna lovorika za celjski klub zapored.

Žal je zadnje minute tekme zaznamovala poškodba Gala Marguča, ki so mu pomagali z igrišča, na srečo pa po prvih informacijah ne gre za hujšo poškodbo.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Maribor Branik 32:25 (15:13)

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak 14 obramb, Panjtar 1 obramb; Vujović 1/1, Jurečič 3, Malus 2, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 1/1, Mitrović 4, Kodrin 3, Anić 2, Dujshebaev 4, Mačkovšek 3, Mlakar 2, Bećiri 5, Ocvirk; trener Branko Tamše

7-metrovke: 2/3

RK Maribor Branik: Đurica 11 obramb, Čudič, Leben 6 obramb; Cvetko 1, Sok 2, Velkavrh 3, Šol 2, Celminš 6, Špende 4, Kete 1, Štumpfl, Bezgovšek, Stopar 1, Sivić, Žvižej 5/4, trener: Marko Šibila

7-metrovke: 4/4

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je sedaj v sredo, 6. septembra, na vrsti drugi krog SEHA Gazprom lige, ko bo v Zlatorogu gostovala ekipa Meškov Bresta.

znamladih-polsi-klik