Celjski nogometaši z eno nogo že v polfinalu pokala


Celjski nogometaši so na stadionu Zdežele v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije suvereno opravili z vodilno ekipo druge slovenske lige Muro. Zmagali so kar s 4:0 in so z eno nogo že takorekoč že v polfinalu.

Celjski nogometaši so danes na domačem stadionu Zdežele, pred maloštevilnimi gledalci, odigrali prvo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije. Gostili so vodilno ekipo druge slovenske lige Muro in jo brez večjih težav premagali s 4:0.

Celjani so povedli v 21. minuti, ko je Luka Šušnjara, po podaji Rudija Požega, zadel z glavo. Le tri minute kasneje je po podaji iz kota Filip Dangubić z roba kazenskega prostora že drugič zatresel Murino mrežo.

Rezultat je ostal nespremenjen do konca prvega polčasa. Na začetku drugega polčasa pa so Celjani razrešili vse dvome o zmagovalcu, ko so ponovno v razmaku treh minut vodstvo prvega polčasa podvojili. Muraši so doživeli déjà vu, ko sta zadetke dosegla ista igralca, kot v prvem polčasu.

Šušnjara je v 47. minuti, po podaji Tadeja Vidmajerja, ponovno zadel z glavo, nakar je nespretnost gostov kaznoval še Dangubić. Redke priložnosti Mure je ustavil razpoloženi celjski vratar Matjaž Rozman.

Zdi se, da nogometaše Celja na povratni tekmi čaka lahko delo. A morebitno podcenjevanje Mure na njihovem domačem igrišču jih lahko hitro kaznuje, zato ne gre dvomiti, da bodo Celjani tudi v Murski Soboti šli na zmago.

Celje – Mura 4:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Šušnjara (22. min), 2:0 – Dangubić (24. min), 3:0 – Šušnjara (47. min), 4:0 – Dangubić (50. min).

Stadion Z’dežele, gledalcev 450.

CELJE: Rozman, Džinić, Žinko, Vidmajer, Šušnjara (od 64. Križan), Pišek, Travner, Štraus, Požeg Vancaš, Dangubić, Lupeta. Trener: Dušan Kosič.

MURA: Šafarić, Pucko, Bošković, Kozar (od 67. Vaš), Bobičanec, Kouter, Kous (od 56. Karničnik), Lorbek, Lukač, Dodlek, Sirk. Trener: Ante Šimundža.

Glavni sodnik: Bojan Tkalčič (Maribor). Pomočnika: Uroš Benc (Rače) in Žiga Šumer (Maribor). Četrti sodnik: Roman Glažar (Hajdina). Delegat: Sandi Kranjec (Grosuplje).

neprilagojeni-polsi-klik