Celjski rokometaši do nadaljnjega v Žalcu


Celjski rokometaši so se sinoči zbrali na uvodnem treningu pred novo sezono, zaradi zasedenosti Zlatoroga zaradi evropskega prvenstva mladink, pa so to storili v Žalcu, kjer bodo trenirali vse do 6. avgusta, ko bo v prvem planu nabiranje fizične moči in kondicije, na popoldanskih treningih pa bodo že poprijeli za žogo.

Pripravam v Žalcu sledi selitev v Laško, kjer bodo ostali deset dni, zaključek priprav pa bodo opravili v Celju.

V okviru priprav čaka Celjane 10 pripravljalnih tekem (Keflach, Maccabi, Brest Meškov, Krka, SKA Minsk, Metalurg, Riko Ribnica, Rabotnik ter turnir s Kielcami, Wislo ter Veszpremom).

Prva tekma že konec avgusta

30. avgusta celjsko ekipo čaka že prvi derbi sezone, ko bodo v okviru SEHA Gazprom lige gostovali v Velenju, 2. septembra pa superpokal Slovenije z Mariborom, ki naj bi bil v Slovenj Gradcu.

Prva domača tekma Celjane čaka predvidoma 5. ali 6. septembra, ko v goste v SEHA ligi prihaja Meškov Brest. 

Kar nekaj igralcev se še ne poti z ekipo

Trojica (Marguč, Dujšebajev, Makuc) ima trenutno tekmovanja z mladinsko ter kadetsko reprezentance Slovenije, oziroma Španije, podobno čaka še Dobaja, ki pa se je udeležil današnjega prvega treninga.

Poleg teh sta na zbor prišla še Matic Grošelj, ki je pred kratkim zbolel za mononukleozo in novinec Branko Vujović, ki ga je v posteljo položila angina, a seveda nista trenirala.

So pa to počeli vsi ostali že preverjeni člani, ki so začetek priprav že nestrpno pričakovali in pa novinci Jan Jurečič, Igor Anić, Luka Mitrović in pa zadnji v vrsti prihodov, vratar Aljaž Panjtar, s katerim so pivovarji prav danes sklenili triletni dogovor.   

flos-polsi-2017