Celjski rokometaši podaljšali velenjsko agonijo


Celjski rokometaši so sinoči začeli z letošnjo tekmovalno sezono. V okviru lige jugovzhodne Evrope so se v gosteh s prenovljeno in pomlajeno ekipo pomerili z velenjskimi, ki uspeh s sosedi čakajo že 1.365 dni, a se bodo slasti zmage morali še nekoliko načakati.

V 109. medsebojnem obračunu, odkar je Slovenija samostojna, so imeli v prvem polčasu rahlo pobudo gostje, ki so v 25. minuti po golu lanskega gorenjevca Luke Mitrovića prvič povedli s tremi goli prednosti. Domači so priključek uspeli ujeti že do polčasa, ki se je končal z izenačenim izidom.

Tudi v drugem delo so Celjani uspeli narekovati pobudo, najvišja razlika pa je bila znova tri gole, in sicer v 48., 56., 58. in 60. minuti. Zadnji gol je dosegel celjski vratar, Urban Lesjak, z metom preko celega igrišča.

Dodajmo, da so domači organizatorji tokrat poskrbeli za zelo atraktivno kuliso.

RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško 22:25 (12:12)

RK Gorenje VelenjeFerlin 10 obramb, Zaponšek; Cehte 2, Medved 3/2, Haseljić, Ovniček, Grebenc, Toskič, Potočnik 2, Golčar 1, Markotić, Verdinek 4, Kleč 2, Tajnik, Brumen 4/2, Pejović 4; trener: Željko Babić

Izključitve: 8 min, 7-metrovke: 4/4

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak 11 obramb, 1 zadetek, Panjtar; Vujović, Jurečič 1, Malus 2, Razgor, Suholežnik, Marguč 4/4, Mitrović 2, Kodrin 3/1, Anić 1, Dujshebaev, Mačkovšek 2, Mlakar 8, Bećiri 1, Ocvirk; trener Branko Tamše

Izključitve: 6 min, 7-metrovke: 5/5

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je v soboto že boj za prvo lovoriko, ko se bodo v Slovenj Gradcu proti ekipi Maribor Branika borili za superpokalni naslov. V sredo, 6. septembra, bodo pivovarje navijači lahko pozdravili v domači dvorani, saj bo takrat drugem kolu SEHA Gazprom lige v Zlatorogu gostovala ekipa Meškov Bresta.

znamladih-polsi-klik