Černjul skočila bolje od vse konkurence


rp_cernjul-marusa.jpgNa dvoranskem atletskem mitingu v ameriškem Lincolnu je članica Kladivarja, Maruša Černjul, zmagala v skoku v višino. 

Preskočila je 184 centimetrov, norma za nastop na marčevskem svetovnem prvenstvu v britanskem Birminghamu pa je kar 197 cm, zato se bo celjska atletinja v tej sezoni usmerila na poletno evropsko prvenstvo.

Po tekmi je o svojem nastopu dejala: “Začetek ni slab glede na stopnjo treningov, vendar sem vseeno malo razočarana, želela sem malo več. Letošnjo dvoransko sezono jemljem kot pripravljalno na sezono na prostem. Treningi potekajo po načrtih, pri katerih je glavno osredotočenje na tehniko. Tako da dvoransko sezono jemljem kot del priprav in da ne začnem sezone na prostem brez tekmovalnih občutkov.

Glede na izhodišča dvoranskih prvenstev, visoke norme zaradi želenega majhnega števila udeležencev na SP marca v Birminghamu, sva se s trenerjem odločila, da se pripraviva na evropsko prvenstvo na prostem v Berlinu, kjer je želja ponoviti oziroma izboljšati deveto mesto s prejšnjega prvenstva pred dvema letom v Amsterdamu”