Daša Grm na domačem ledu opravila zadnjo preizkušnjo pred olimpijskimi kvalifikacijami


Celjsko mestno drsališče je bilo v nedeljo prizorišče mednarodne drsalne revije z izjemno kakovostno udeležbo. Zaradi olimpijskih kvalifikacij, ki bodo konec meseca v nemškem Oberstdorfu, so v Celje prispeli zelo kakovosti drsalci in drsalke, ki se bodo borili za šest preostalih vozovnic za olimpijske igre v južnokorejskem Pjongčangu.

Slovenska drsalna zveza je izkoristila možnost, da na samem začetku sezone organizira odprto prvenstvo, saj se je nakazovalo, da bi lahko bila udeležba izjemno kakovostna, kar se je na koncu tudi zgodila. Kot edini partner za organizacijo, ki je v tem trenutku sposoben izvesti tovrsten dogodek, se je izkazal Drsalni klub Celje.

Pri moških je nastopilo osem drsalcev, najbolje pa se je odrezal poljsko-ruski Ukrajinec Ihor Režničenko, pred visokoraslim Nizozemcem Thomasom Kennesom in švicarskim državnim prvakom Stephanom Walkerjem.

Daleč večja konkurenca je vladala pri dekletih. Na celjsko ledno površino je stopilo 24 tekmovalk iz kar treh kontinentov. Največ zanimanja je vladalo za nastop edine slovenske predstavnice Daše Grm. Po sobotnem kratkem programu je zasedala osmo mesto, na finalnem večeru pa je z zahtevnim programom, kljub dvema padcema, izboljšala uvrstitev za eno mesto.

Kot najboljša je končala švicarska Američanka, komaj 16 letna Alexia Paganini. Druga je bila Avstalka Kailani Craine, ki je bila najboljša po kratkem programu. Bron je osvojila Nemka Nathalie Weinzierl.

vucko-polovicka