Diamantna liga: Janežič četrti, Renner peti!


ad-kladivarSlovenski rekorder Robert Renner, bronast na letošnjem evropskem prvenstvu v Amsterdamu, je bil prvi dan atletske diamantne lige, ki poteka v Londonu, peti v skoku s palico.

Renner je odlično začel tekmo in v prvih poskusih preskočil 5,40 in 5,55 m, na 5,65 m pa je letvico preskočil v drugem poskusu. Nato je prišla na vrsto že višina 5,75 m, kar je pet centimetrov več, kot je njegov državni rekord, ki ga je dosegel 22. avgusta lani v Pekingu. Celjan je letvico trikrat podrl in končal na petem mestu

Drugi slovenski rekorder iz vrst celjskega Kladivarja, ki je nastopil v Londonu, Luka Janežič, je drugi dan atletske diamantne lige, ki poteka v Londonu, v teku na 400 m zasedel četrto mesto. S časom 45,54 s je za 32 stotink zaostal za svojim letošnjim rekordom. Zmagal je nekdanji evropski podprvak in domačin Matthew Hudson-Smith (45,03). Drugi je bil Deon Lendore iz Trinidada in Tobaga (45,34), tretji pa drugi Britanec, sicer v Sudanu rojeni Rabah Yousif (45,45).

Dvajsetletni Janežič, peti na letošnjem EP, je tekel na neugodni prvi progi in je moral, tako kot ostali, dvakrat na start, ker je bil najprej diskvalificiran nekdanji evropski prvak (2014) in domačin Martyn Rooney.

polovicka_celje_klik