Gorica tik pred koncem zadela za delitev točk


Vir: Prva liga, uradna spletna stran
Vir: Prva liga, uradna spletna stran

Celjski nogometaši so v soboto, 3. oktobra gostovali pri moštvu Gorice in se domov vrnili z neodločenim izidom in novo točko. V naslednjem, 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije bodo Celjani na domačem terenu gostili aktualne državne prvake, nogometni klub Maribor. Srečanje bo 17. oktobra ob 17:45 na Areni Petrol. 

Rezultat:

NK GORICA – NK CELJE 1:1 (0:1)

Strelci:

 0:1 Miškić (6.), 1:1 Škarabot (90.)

Postava NK Celje:

Kotnik, Kous, Krajcer, Soria, Vidmajer, Miškić, Vrhovec, Ahmedi (90′ T. Klemenčič), Osman Ali (83′ Đurković), Spremo, De Sousa (60′ Pajač). Trener: Iztok Kapušin.

Srečanje so odlično odprli gostujoči nogometaši in si kmalu priigrali prednost. V 6. minuti je namreč za ekipo iz Celja zadel Miškić, po podaji Ahmedija. Celjani so nevarno poizkušali tudi v naslednjih minutah, prvič že v 26. minuti ko je domača vrata ogrozil Vrhovec, kasneje pa še Spremo. Pred koncem prvega polčasa je sledila še priložnost v kazenskem prostoru, vendar je slabo meril De Sousa, kasneje pa še Osman Ali. Celjani so bili v prvem polčasu izjemno nevaren in napadalen nasprotnik in na odmor so odšli z zasluženo prednostjo zadetka.

V drugem polčasu so bili nevarnejši tudi domačini, ki so večkrat poizkušali zapretiti vratarju rumeno-modrih. Celjani so ohranili zbranost in tudi sami večkrat nevarno poizkušali. V zadnjih minutah so nogometaši Gorice močno pritisnili, kar se je izkazalo za uspešno potezo, saj so tik ob koncu srečanja uspeli izenačiti in si priboriti delitev točk.

Ostali rezultati 13. kroga:

Rudar – Domžale 0:0

Maribor – Luka Koper 4:0

Krka – Zavrč IGRAJO DANES, 4.10

Olimpija – Krško IGRAJO DANES, 4.10

aV