Gostovanje v Nemčiji ni prineslo presenečenja


Ekipa CPL 2015/2016 (Vir: RK CPL, uradni FB profil)
Ekipa CPL 2015/2016 (Vir: RK CPL, uradni FB profil)

Člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so v nedeljo, 11. oktobra gostovali na severu Nemčiji, kjer so nastopili v petem krogu Velux EHF Lige prvakov.  Domov se vračajo brez osvojenih točk, saj so bili rokometaši Flensburga močnejši in na koncu so slavili z desetimi zadetki prednosti. 18. oktobra v dvorano Zlatorog prihajajo francoski zvezdniki. Srečanje z ekipo PSG se bo pričelo ob 17.00 uri. 

Pregled srečanja:

Pivovarji so v začetek tekme stopili nekoliko slabše in nemški rokometaši so to priložnost takoj izkoristili s hitrimi protinapadi in odličnimi obrambami domačega vratarja. S takšno igro so si hitro priigrali prednost, ki so jo uspešno zadrževali skozi celoten prvi polčas. Po visoki razliki je trener B. Tamše na igrišču ponudil priložnost tudi mlajšim igralcem, ki so prikazali dinamično in borbeno igro. Z vstopom Kodrina in Fižuleta ter kasneje še Iviča so se Celjani približali na štiri zadetke. Na polčas so se domači rokometaši po začetnem naletu tako odpravili s prednostjo treh zadetkov (13:10).

Drugi polčas je prinesel podobno zgodbo kot sam začetek tekme. Slab uvod pivovarjev in s tem priložnost nemških rokometašev, da povečajo prednost. Kljub številnim menjavam, s katerimi je trener Celjanov želel konkurirati domačinom, se pivovarji niso uspeli približati. Svoje je dodal še nemški vratar Andersson, ki je do konca srečanja zbral kar 25 obramb. Srečanje se je zaključilo brez preobratov in z zmago domačinov za deset zadetkov.

Rezultat:

SG FLENSBURG HANDEWITT – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:20 (13:10)

ehfStrelci:

CELJE: Blagotinšek 2, Ivič 4, Janc 3, Razgor 2, Marguč 1, Kodrin 2, Fižuleto 3, Mlakar 2, Žvižej 1.

FLENSBURG:  Eggert 8, Glandorf  5, Mogensen 3, Svan Hansen 3, Djordjić 2, Toft Hansen 4, Gottfridsson 1, Mahe 2, Radivojević 2.

Pivovarji nastopajo v skupini A. Ostali rezultati:

Orlen Wisla Plock– THW Kiel 23:37
MKB-MVM Veszprem – Bešiktaš Mogaz 33:25
Paris SG – RK PPD Zagreb 34:23

aV