Hokejisti četrtfinale začeli z zmago v predzadnji minuti


Le nekaj dni po koncu rednega dela državnega hokejskega prvenstva, kjer so Celjani osvojili prvo mesto, so se začeli četrtfinali izločilni boji, kjer sodelujeta tudi zasedbi Olimpije in Jesenic.

Varovanci Roka Rojška so na domači ploskvi gostili Blejce, ki so v 7. minuti povedli. Gostje so imeli razpoloženega vratarja, ki je preprečil marsikateri zadetek. V 17. minuti je plošček končno našel pot v gorenjsko mrežo, saj je po podaji Matica Zupanca in Nejca Kastelica zadel Rok Klavžar. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 15:6.

Po minuti igre v drugi tretjini, so se Celjani znova veselili. Po strelu Davorja Rakanovića je plošček v gol preusmeril Nik Grahut. Sledila je napaka v ožji obrambi, ki jo je s solo akcijo zaključil Andrej Židan in poravnal izid. V drugem delu druge tretjine so se domači s tremi zaporednimi zadetki zelo približali zmagi. Po vrsti so zadeli Rakanović, Ogrizek in Leber.

V zadnji tretjini se je znova pokazalo, da je končnica nepredvidljiva in da se hokej igra vseh 60 minut. Blejci so v dobrih petih minutah kar trikrat zadeli in izenačili na 5. Borbeni gostitelji so vztrajali do konca, ubranili igro z igralcem več, vse skupaj pa je z odločilnim zadetkom v 59. minuti kronal Aljaž Ogrizek. 

HK ECE Celje : HKMK Bled 6:5 (1:1, 4:1, 1:3)

1:1 – Klavžar (Kastelic, Zupanc) 17.’

2:1 – Grahut N. (Rakanovič) 22.’

3:2 – Rakanović (Ribič) 30.’

4:2 – Ogrizek (Zupanc) 40.’

5:2 – Leber (Grahut Ž.) 40.’

6:5 – Ogrizek (Kastelic) 59.’

Izključitve: 24′ : 24′

Druga, morda že odločilna, tekma bo v četrtek na Bledu.

tecaj-samoob-klik