Jeseničani tudi letos previsoka ovira za Celjane


Tako kot v lanski sezoni so se celjski hokejisti v polfinalu končnice državnega prvenstva pomerili z jeseniškimi. V prvem srečanju so Celjani parirali polovico tekme, potem pa so v Podmežakli železarji uveljavili kakovost in visoko zmagali. Na drugo tekmo je bilo treba zaradi mednarodnih obveznosti Jesenic počakati kar 13 dni, tudi tokrat pa je visoko slavila gorenjska vrsta.

V ledni dvorani celjskega mestnega parka se v nedeljo zvečer žal ni ravno trlo ljubiteljev hokeja. Jeseničani so na celjska vrata takoj silovito pritisnili, domačega vratarja pa so v prvi tretjini premagali v 10. in 15. minuti.

V drugem delu so si nekaj priložnosti ustvarili tudi varovanci Roka Rojška, a so gostje nekaj minut pred koncem druge tretjine povedli z 0:3.

Kmalu po začetku zadnjega tretjine je bilo vse odločeno, saj so v 45. minuti plavžarji preko Celjana Žana Jezovška povedli z 0:5, isti igralec pa je kasneje še enkrat ugnal vratarja Tomaža Jerama. Domača zasedba je želela doseči vsaj častni zadetek, zato so iz sebe iztisnili še nekaj moči in v 53.  minuti zadeli kar dvakrat. Najprej je bil uspešen Davor Rakanović, 18 sekund kasneje pa še najboljši domači strelec Aljaž Ogrizek. Celjani so potem pozabili, da lahko igrajo le s petimi igralci in vratarjem v polju, v igri ob večjem številu igralcev pa so Jeseničani postavili končni izid 2:8.

ECE Celje : SIJ Acroni Jesenice 2:8 (0:2, 0:1, 2:5)

1:7 – Davor Rakanović 53.’

2:7 – Aljaž Ogrizek 53.’

Tako kot lani se bodo Celjani v tekmi za bron merili z ljubljansko Slavijo.

hokej-polsi-klik