Kladivarjev trojec odličen v Pragi: Janežič 1., Ratej 2., Renner 3.


Atleti celjskega kladivarja so se odlično odrezali na mednarodnem mitingu v Pragi. 

Luka Janežič je v teku na 400 m s časom 45,23 sekunde, kar je rekord mitinga, ugnal vso konkurenco in se zelo približal svojemu državnemu rekordu (45,07).

Martina Ratej je bila prav tako v izjemni konkurenci druga v metu kopja (62,55 m), tik za svetovno rekorderko Čehinjo Barboro Špotakovo (62,88 m).

Robert Renner je bil tretji v skoku s palico (5,45 m).

21-letni Luka Janežič je že v svojem prvem nastopu v sezoni na stadionskem krogu izpolnil normo za svetovno prvenstvo avgusta v Londonu, je ugnal vse tekmece na čelu s Čehom Pavlom Maslakom, dvakratnim svetovnim dvoranskim prvakom, ki je marca ubranil tudi naslov evropskega prvaka. Dobro formo je Janežič nakazal že zadnji konec maja v Slovenski Bistrici, ko je dosegel državni rekord na 300 metrov s časom 31,89 sekunde

V ženskem metu kopja je zmagala svetovna rekorderka in dvakratna olimpijska zmagovalka Špotakova (62,88 m) in je slovensko rekorderko prehitela le za 33 centimetrov. Po prvi seriji je s 60,72 m povedla Ratejeva, nato pa sta tako ona kot Špotakova največji daljavi zmogli v drugih poskusih. Ratejeva je nato vrgla še 62,48 m, v zadnjih treh serijah pa je imela neveljavne poskuse. Tretje mesto je zasedla beloruska kopjašica Tatjana Kaladovič z  62,29 m. Dodajmo, da veteranka v tej sezoni sodeluje z novim trenerjem Ivom Umkom.

*na sliki Martina Ratej na drugi stopnički

carraro-fest-2017-polsi-klik