Košarkarice povedle v finalni seriji


Celjske košarkarice se v finalni seriji državnega prvenstva znova merijo s Kranjčankami. Prvo tekmo so zaradi boljše uvrstitve v ligi za prvakinje odigrale v dvorani Gimnazije Celje – center in proti Triglavu povedle z 1:0. Finale se igra na tri zmage, druga tekma pa je na sporedu v ponedeljek zvečer v Kranju.

Gostje so začele napadalno zelo razpoloženo in v prvi četrtini prevzele pobudo. S košem nekdanje celjske kapetanke Rebeke Abramović so gostje v 9. minuti povedle 11:17. Celjanke so vrnile s serijo 10:0 in imele pobudo vse do 19. minute, ko so Gorenjke preko zelo razpoložene Nine Jesenšek izenačile na 31. 

Domača dekleta so se pritiska nasprotnic nekoliko otresla v drugi polovici tretje četrtine, ko so največ povedla za devet točk. Triglav se je na uvodu zadnje četrtine s trojko približal na štiri, a so Celjanke že v 33. minuti prvič povedle z dvomestno prednostjo. V zadnjih petih minutah sta obe ekipi skupaj dosegli le štiri točke, Athlete pa se je veselil zmage, ki jih tako približuje morebitni 13. zvezdici.

Dodajmo, da sta obe ekipi izvajali kar 41 prostih metov, skupni izkoristek pa je znašal 82 odstotkov.

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 66:54 (15:17, 20:15, 18:12, 13:10) [1:0 v zmagah]
Evans 20, Slonjšak 18, Prezelj 16, …

Damir Grgić, trener Athlete Celja: “Čestitam svojim igralkam za zmago. Pričakovali smo trdo in čvrsto tekmo, morda smo jo odigrali preveč nervozno, zato nam tudi igra ni stekla kot bi si želeli. Na koncu šteje zmaga in sedaj je pod pritiskom ekipa Triglava, ki mora tekmo na domačem igrišču dobiti.”

Bojan Lazič, trener Triglava: “Ekipa Celja je na kvaliteto svojih igralk Evansove, Slonjšakove in Prezljeve povedla v finalni seriji. Podatek, da je ta trojka skupaj dosegla 54 od 66 točk, pove veliko. Dejstvo je, da v 48 urah ne bomo zrasli v višino niti postali močnejši. Lahko pa odigramo pametneje. Poskušali se bomo regenerirati in osvežiti za tekmo v ponedeljek.”

Druga tekma finala bo v ponedeljek, 24. aprila, ob 20.45, in sicer v športni dvorani Planini v Kranju. Tretja, morda že odločilna, je na sporedu v sredo v Celju, začela pa se bo ob 18.00.

ortenija-polsi-klik