Košarkarice z novim pokroviteljem, imenom in grbom


Celjski ženski košarkarski klub se je v tej sezoni v članski konkurenci okitil z vsemi tremi možnimi lovorikami, v prihodnje pa bo kolektiv nastopal pod imenom Cinkarne Celje, ki je prevzela generalno pokroviteljstvo, s čimer je prišlo tudi do spremembe klubskih obeležij.

grb_zkk_cinkarna_celje_2017
Nov klubski grb, ki bi ga veljalo še nekoliko obdelati

Predsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina: »Več razlogov imamo, da vstopamo v žensko košarko. Radi podpiramo dobre zgodbe in eno takšnih smo prepoznali v ženskem košarkarskem klubu. Ima uspešno člansko ekipo, ki je letos osvojila kar 3 pomembne naslove.

Verjamem, da je bilo za to potrebnega veliko truda in energije, za kar igralkam in vodstvu kluba čestitam. Pomembno se nam zdi, da v 6 selekcijah kluba trenira kar 250 mladih deklet. Ne glede na to, ali to počno le za sprostitev ali s ciljem postati vrhunske športnice menim, da jih je treba pri tem spodbujati in jim pokazati, da smo opazili njihov trud. Šport združuje številne vrline in mladega človeka zagotovo usmerja na pravo pot.

In nenazadnje, Cinkarna Celje je v svoji tržni dejavnosti usmerjena predvsem na tuje trge. Verjamemo, da bomo tudi z vstopom na košarkarski parket še naprej krepili dolgoročne dobre odnose s kupci po svetu. Upam, da bo naše sodelovanje klubu prineslo novo motivacijo, ki jo potrebuje za uspešen start v prihajajočo sezono.«

Cinkarna se je po nekaj letih umaknila iz celjskega nogometa, še naprej pa podpira atletski in rokometni klub, sodelujejo pa tudi z velenjskimi rokometaši in domžalskimi košarkarji.

Grgić podaljšal, prihajata sestri

sestre-delic
Dvojčici Delić sta tudi reprezentantki BIH

Vodstvo kluba je podaljšalo pogodbo s trenerjem Damirjem Grgićem, ki v Celju sodeluje že desetletje, nov dogovor pa je sklenjen za štiri sezone.

V svoje vrste so žekakjevci privabili perspektivni košarkarici iz vzhodnobosanske Vlasenice, 20-letni sestri dvojčici Anđelino in Nikolino Delić, ki sta zadnjo sezono igrali v Sarajevu.

Članica kluba pa je postala tudi 19-letna Eva Stefanoski, ki se je Celjankam pridružila pozimi kot posojena igralka Domžal.

Priprave že zakoličene

Celjanke bodo priprave na novo sezono začele 9. avgusta. Do začetka nove sezone bodo odigrale vsaj 10 močnih mednarodnih prijateljskih tekem. Med drugim se bodo pomerile z uglednimi univerzami iz ameriške NCAA lige – Connecticutom, Dukom, Stanfordom ter člansko reprezentanco Senegala. Sredi junija bo številna zasedba celjskega kluba sodelovala tudi na evropskem članskem prvenstvu za ženske.

*foto: Gojko Kusić

sola-voznje-polsi-klik