Krimovke Celjankam niso pustile trohice upanja, vseeno tri Celjanke z zlatom


Celjske rokometašice so že z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja dosegle največji uspeh zadnjih let. Na sklepni tekmi so se zoperstavile s serijskimi zmagovalkami iz Ljubljane, ki so vse skupaj vzele izjemno resno …

Po začetni prednosti krimovk (zaradi sistema tekmovanja so bile prvoimenovana ekipa) s 3:1 so Celjanke Alje Vrček in Pie Hren izenačile. Sredi prvega polčasa je Vrček znižala na 5:4, Jasmina Pišek pa na 7:5. Potem so popolno prevlado vzpostavile državne prvakinje, ki so do konca polčasa dosegle še pet golov, nasprotnicam pa niso dovolile niti enega.

Podobno je bilo v drugem polčasu. Celjanke so parirale na začetku, saj je bil delni izid prvih minut 4:3 za krimovke, potem pa je ljubljanski stroj zaigral še bolje in na koncu zmagal kar z 20 goli prednosti. Podobno, kot je to bilo pred dnevi na zadnji tekmi državnega prvenstva med obema ekipama.

Najboljša strelka pri zmagovalkah je bila Teharčanka Alja Koren s sedmimi uspešnimi streli, gol manj pa je dosegla Celjanka Nina Jeriček. Zlato je po tekmi prejela še ena Celjanka, in sicer vratarka krimovk Miša Marinček.

Foto: Franci Hrovatič
Foto: Franci Hrovatič

Krim Mercator : Z’dežele Celje 33:13 (12:5)
Alja Vrček 4, Jasmina Pišek 3, …

Tekma za 3. mesto: Mlinotest : Zelene doline Žalec 25:18

Na koncu so izbrali tudi ekipo “Top 7”, med katerimi so kar članice celjskega kolektiva: desno krilo – Jasmina Pišek, krožna napadalka – Alja Vrček in vratarka – Klara Hrovatič.

Dodajmo, da bo Celje med 27. julijem in 6. avgustom gostilo evropsko rokometno prvenstvo mladink. Slovenijo bo zastopala generacija rokometašic rojenih leta 1998, ki je na lanskem evropskem prvenstvu do 17 let osvojila 5. mesto.

*foto: Franci Hrovatič

sola-voznje-polsi-klik