Mačkovšek že četrtič iz Celja, tokrat za neznano vsoto na (bližnji) vzhod


Celjski rokometaši so dan po objavi vesti, da se razhajajo z Ivanom Sliškovićem, oznanili, da njihov tabor zapušča tudi še en igralec.

Potem, ko je že sredi sezone zelo velik interes za usluge Mačkovška pokazal Pariz Saint-Germain, ki pa nato ni bil pripravljen plačati zahtevane odškodnine, je sedaj to storil drugi najbogatejši klub v Evropi, madžarski Veszprem.

Ta tako še naprej ostaja ekipa, kjer igra ali je igralo daleč največ v celjskem klubu vzgojenih igralcev. Trenutno jih je v tej ekipi namreč kar sedem. Kluba sta se po nekaj pogovorih uspela uskladiti glede pogojev prestopa, ki bo v zgodovino celjskega kluba zapisan kot drugi najvišji, vendar v celjskem klubu številke ne navajajo?!

Od prvega do zadnjega odhoda

Borut se je v Celje kot kadet iz Izole preselil s 15 leti, kmalu po prihodu pa dobil tudi priložnost v članski ekipi. To je bilo najprej med leti 2011 in 2013, ko se je nato prvič podal na tuje.

Drugič se je to zgodilo ob koncu sezone 2013/14, ko se ni najbolje znašel v Hannovru, po selitvi v Minsk pa je ta klub propadel in mu je Celje ponudilo priložnost za ponoven zagon.

Ta ga je takrat pripeljal do pogodbe z Montpellierjem, kjer je nastopal v sezoni (2014/15) in v polovici naslednje, ko se je preselil v nemško Bundesligo k Eisenachu, katerega član je bil do konca sezone 2015/16.

Potem se je vrnil v Celje, kjer je vedno prikazal svoje najboljše igre.

Za pivovarje je do sedaj zbral 204 nastopov in dosegel 702 zadetka. Kot član slovenske reprezentance je do sedaj zbral 89 nastopov, v katerih je dosegel 201 zadetek.

Celjski klub se je na zadnji tekmi, ko so proslavili 22. naslov državnih prvakov, poslovil od štirih igralcev, za katere se je takrat vedelo, da odhajajo drugam. To so bili Urban Lesjak, Žiga Mlakar, Matic Suholežnik in Luka Mitrović.