Miha Zarabec iz Celja v Kiel


Po koncu aktualne sezone bo zasedba Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško očitno precej spremenjena na mestih z najbolj prepoznavnimi igralci. Blaž Janc se bo poleti preselil na Poljsko, sedaj pa je postalo znano, kjer bo kariero nadaljeval srednji zunanji igralec Miha Zarabec.

25-letni rokometaš, ki je v celjskem klubu preživel zadnje tri sezone in zbral 134 nastopov ter dosegel skoraj 500 golov, bo kariero nadaljeval pri najbolj trofejni ekipi v Nemčiji, severnonemškem Kielu. 

Po poročanju Ekipe SN naj bi odškodnina, ki jo bo prejel celjski klub, znašala preskromnih 50 do 80 tisočakov. Spletno mesto RKCPL, kjer so se ob podpisu nove triletne pogodbe z glavnim trenerjem in direktorjem kluba pohvalili, da so transparentni, o odškodnini ne poroča. 

Branko Tamše, trener RKCPL: »Najprej moram reči, da sem vesel za Miho, po Blažu Blagotinšku in Blažu Jancu, bo v letu dni še tretji, ki odhaja k evropskemu velikanu, kar je potrditev našega dobrega dela. Seveda pa trenerju, ki izgubi takšnega igralca, kot je Miha, ni lahko. Vemo za kakšnega igralca in talent gre.

Tri leta nazaj, ko smo ga pripeljali v klub, vsi niso bili prepričani, da bo lahko nadomestil Mateja Lekaija in Sebastjana Skubeta, a je hitro opravičil zaupanje in dvakrat zapored postal najkoristnejši igralec slovenskega prvenstva, navduševal je v našem dresu in si priigral stalno mesto v slovenski reprezentanci. Tu je veliko napredoval in nam seveda veliko dal, zelo ponosen sem, da sem lahko delal z njim in da je tu dosegel takšen napredek, ki mu je sedaj omogočil ta velik korak naprej. To je ponudba, ki je noben igralec ne more zavrniti, to je njegova pot dalje in prepričan sem, da bo uspel tudi v enem izmed najmočnejših klubov na svetu. Tako jaz, kot klub smo veseli zanj in mu želimo vse najboljše v njegovi nadaljnji karieri. Pri nas bo seveda zazijala luknja po njegovem odhodu, a že pred njim so odhajali igralci, ki smo jih nadomestili z novimi. Takšen je bil tudi Miha.

Na nas je, da sedaj najdemo nove zvezde na tem položaju, potencial imamo v svojem klubu, v tej ekipi. Na ta potencial je opozoril s svojimi predstavami pri nas in v mladih selekcijah reprezentance, to je Jaka Malus. Verjamem, da je v njem tisti potencial in talent, ki ga moramo sedaj še izbrusiti in spraviti na plano. Verjamem, da nam bo to uspelo. Ne smemo pa pozabiti na Davida Razgorja, ki je uspešen na več položajih in je vse do sedaj odlično vodil igro skupaj z Miho, enako pričakujem v prihodnje. Morda pa se nam pridruži še kakšen nov igralec, ki pa ga v tem trenutku še iščemo.«

ortenija-polsi-klik