Mlade Celjanke najboljše v državi


Na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip košarkaric do 19 let je v Grosupljem slavila Cinkarna Celje, ki je v finalu ugnala gostiteljice. Iz celjske ekipe prihaja tudi najbolj koristna igralka, Zala Friškovec.

Grosuplje : Cinkarna Celje 57:67 (8:20, 18:14, 11:19, 20:14)
Zala Friškovec 23 (11 skokov), Aleksandra Krošelj 21, Ksenija Mitrić 11 (10 skokov), Neža Šrot 6, Maša Ocvirk 4, Lana Šantelj 2, Nina Drobne, Ana Kop, Urška Kračun, Kaja Sluga, Ana Mari Štahl, Maša Verčič.

Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje: “Za nami je fantastičen vikend, ki smo ga na koncu okronali z naslovom državnih prvakov. Finalno tekmo proti zelo dobri ekipi Grosupljega smo kontrolirali skozi celotno srečanje in z borbeno igro v obrambi ter pametno igro v napadu na koncu zasluženo prišli do velike zmage. Izjemno sem ponosen na svoja dekleta, ki so bila do zadnje sekunde ekipa, ki je ves čas dihala kot eno in kot njihov trener sem te dni maksimalno užival. Velika zahvala gre tudi mojemu štabu Žanetu, Žigi ter Klavdiji, ki so opravili odlično delo skozi celotni zaključni turnir. Iskrene čestitke ekipi Grosuplja za prikazane igre ter klubu za odlično organizacijo.”

*foto: ŽKKCC

boksarsko-polsi-klik